NEGENMANNEKE: – Op het kerstfeest van het lokaal dienstencentrum Negenhof was er extra reden tot feesten. Noël Rogghe werd vandaag 90 jaar (geboren 18/12/1924) en tegelijk is hij reeds 20 jaar vrijwilliger!
2014-12-18-huldiging-vrijwilliger-Noel-Rogghe_05
Het begon allemaal begin jaren 90. Toen verzorgde Noël Rogghe het vrijwilligersvervoer van het OCMW. Maar sinds de opening van het Negenhof in 2001 is hij beter gekend als de vrijwilliger aan de bar.

Els Aerts, Centrumverantwoordelijke; “Als we goed tellen, wil dit zeggen dat Noël, op zijn 90 jarige leeftijd, al meer dan 20 jaar vrijwilligerswerk verricht. Dit is heel straf.
In 2005 werd hij genoodzaakt om een tijdje te stoppen met het vrijwilligerswerk om voor zijn vrouw te zorgen. Maar sinds de dood van zijn vrouw, 5 jaar geleden, miste hij het sociaal contact. Daarom stelde hij zelf weer voor om vrijwilliger te zijn want wat Noël zo leuk vind aan het vrijwilligerswerk is juist het sociaal contact met de mensen
.”

Noël Rogghe: “Ik vind het fijn om onder te mensen te zijn en leuk om ze te kunnen helpen.”

Deze diashow vereist JavaScript.


Voor het dienstencentrum is Noël gekend als een persoon met het hart op de goede plek en als iemand die altijd klaar staat om de mensen te helpen!
Wil je eens kennismaken met deze unieke vrijwilliger? Kom dan zeker eens langs op donderdag in het Negenhof.
Donderdag is zijn werkdag zoals hij dit zelf omschrijft op zijn kalender. Om 9 uur is hij dan al op post voor een uurtje aerobic en vanaf 10 uur verzorgd hij de bar tot 17 uur.

1 comment

  1. Noël,Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag proost op je leeftijd en dat je gezond en gelukkig blijven mag.
    Hubert

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: