SINT-PIETERS-LEEUW / BRUSSEL: – Zondag 07 december staken Rotary Sint-Pieters-Leeuw en SOS Kinderdorpen samen met BX Brussels de handen in elkaar. De Rotary Club van Sint-Pieters-Leeuw neemt het initiatief om kinderen toegang te verlenen tot een sociaal, sportief en educatief programma, uitgewerkt door BX Brussels met de steun van SOS Kinderdorpen.
2014-12-09-Rotary-Sint-Pieters-Leeuw_SOS-Kinderdorpen_BX-Brussels
Een eerste stap werd zondag gezet vanuit de Rotary Club Sint-Pieters-Leeuw, door een symbolisch bedrag van €650,00 te schenken, aan SOS Kinderdorpen in aanwezigheid van Katrien Goossens (SOS Kinderdorpen), Cathy Van Remoortere (BX Brussels) en Pierre Kompany (Permanente vertegenwoordiger van BX Brussels) en vele BX Brussels kinderen.
Een tweede stap wordt gezet ‘door sport voor sport’, door Didier Fontaine partner van Eveline Verkest (lid van de Rotary Club Sint-Pieters-Leeuw). Hij zal zijn deelname aan de Enduroman “Arch tot Arc” koppelen aan het initiatief door zijn km te laten sponsoren. Hij start al lopend vanonder London’s Marble Arch tot Dover (140km) om nadien het kanaal over te steken tot in Calais (ca 6u) en van daaruit te fietsen naar Parijs (291.5km). De uitdaging is de finish, onder L’Arc de Triomphe, te realiseren binnen een tijd van ca 60u : een eerste Belgische deelname en recordpoging.
Rotary Sint-Pieters-Leeuw maakt zich sterk nog andere Clubs uit de Zone of zelfs uit het District (misschien zelfs nationaal of internationaal) te kunnen warm maken om dit evenement te steunen en de doelstelling van 120 kinderen, à rato van een bijdrage van €200,00 per kind, extra toegang te verlenen tot een sociaal, sportief en educatief programma te bieden. Wordt vervolgd…

Rotary = Service above Self
Leden Rotary Sint-Pieters-Leeuw
Jean-Jacques Baes, Pieter De Beus, Claude Dewever, Jozef Hanssens, Cheron Hauwe, Tom Molenschot, Xavier Nerinckx, Severina Shopova, Dorothea Smets, Ludo Stockmans, Steven Teurlings, Sebastien Tobias, Eveline Verkest, Patrick Verstraete
Giften aan Rotary Sint-Pieters-Leeuw – BE44 6528 0161 4045

%d bloggers liken dit: