ZUUN: – De kogel is door de kerk. Op de gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw van donderdagavond werd beslist dat het vroegere politiegouw aan de Lemanstraat grondig gerenoveerd zal worden om er de wijkpolitie in onder te brengen. 
2014-11-27-politiegebouw-Generaal-Lemanstraat_02 2014-11-27-politiegebouw-Generaal-Lemanstraat_03
Eerder was beslist om het gebouw in de Lemanstraat te verkopen en elders een nieuw politiekantoor te bouwen. Maar omdat een verbouwing sneller zou gaan dan een nieuwbouw is nu toch voor het oude politiegebouw gekozen.

Om het politiegebouw Generaal Lemanstraat terug functioneel te maken zijn er renovatie- en aanpassingswerken nodig. Het betreft oa. ruwbouw, buitenschrijnwerk, HVAC installatie en brand- en inbraakdetectie. Een deel van de infrastructuurwerken worden door gemeentepersoneel uitgevoerd. Voor de verbouwing heeft de gemeente 500.000 euro voorzien.
Over een jaar zou de renovatie klaar moeten zijn.

Daarna zullen de wijkinspecteurs van de nieuwe sector Noord van de politiezone Zennevallei die de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zullen dienen er worden in ondergebracht. Ook de dienst gemeenschapswachten van de gemeente zal er zijn stek vinden. Bij de start van ‘politiezone zennevallei’ op 1 januari 2016 zullen er zo’n tien wijkagenten en vijf gemeenschapswachten gehuisvest worden. Vanuit de Lemanstraat zullen geen interventie-eenheden vertrekken, maar de bevolking zal er wel terecht kunnen voor alle vragen rond veiligheid en ander politiewerk.

Zie onze eerder gepubliceerde artikels:
18/12/13 – Politiepost Generaal Lemanstraat vanaf vandaag gesloten
27/12/12 – Beleidsplan Leeuwe 2020: Burgemeester Luc Deconinck.
10/10/12 – N-VA Sint-Pieters-Leeuw wil politie in Zuun houden

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder