SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdagavond om 17 uur begon de jaarlijkse 24-uren zwemmarathon voor het goede doel! Dit jaar gaat de opbrengst integraal naar vzw ‘Smile to me’ uit Sint-Pieters-Leeuw, een vereniging opgericht door twee mama’s die zich samen met een vijftigtal vrijwilligers inzetten voor kinderen met een zware fysieke en/of mentale beperking. Deze kinderen zijn net als alle andere kinderen dol op feestjes en spelen, maar zelden is zo’n gebeurtenis ook afgestemd op hen. Daarom organiseert het team van ‘Smile to me!’ jaarlijks een dag boordevol aangepaste activiteiten voor hen.
2014-11-21-zwemmarathon (23) 2014-11-21-zwemmarathon (05)
Nathalie Rahoens en Carine Singelé: ‘Het is voor ons een zalig om te zien dat er zoveel mensen uit Sint-Pieters-Leeuw en omgeving komen zwemmen voor Smile to me. We merken dat onze vzw leeft bij de mensen dus we hebben hier vanavond een goed gevoel.
De opbrengst van de zwemmarathon gaan we gebruiken voor ons evenement van 17 oktober 2015. Ook dan organiseren we een speciale dag voor kinderen met zware fysieke beperking. Zodat ze een dag kunnen genieten van animatie, show, ondersteuning,… zodat het voor hen een leuke, bijzondere dag wordt.
Ook de mensen die niet kunnen zwemmen roepen we op om tijdens de 24-uren marathon langs te komen om de zwemmers aan te moedigen en tegelijk kunnen ze aan ons standje truffels, zeevruchten, wafeltjes, zakdoek zakjes, lampjes,… kopen om ons te steunen.’  Meer info: www.smiletome.be

Wij namen rond 21u30 een kijkje in het zwembad. Enkele sfeerfoto’s van de zwemmers.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De sportdienst van de gemeente roept jong en oud op om nog GRATIS te komen mee zwemmen tot zaterdag 22 november 17 uur in het zwembad Wildersportcomplex. Elke gezwommen kilometer wordt gesponsord door handelaars, bedrijven en particulieren. De cafetaria blijft 24 uren open en er is animatie voorzien.

Zwembad Wildersportcomplex: Sportlaan 11 te Sint-Pieters-Leeuw

%d bloggers liken dit: