SINT-PIETERS-LEEUW: – De jeugddienst van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw organiseerde ter gelegenheid van de “kunstendag voor kinderen” verschillende activiteiten in de kunstacademie en bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw.
2014-11-16-kunstendag-voor-kinderen_24
De jongeren konden er aan de slag met papier-maché, vilten met wol, bloemstukken maken, een klok versieren of een magisch boek creëren. De +12 jarigen konden dan weer deelnemen aan een workshop “skateboard pimpen”.

In Vlaanderen is het reeds de derde editie van de “Kunstendag voor Kinderen” maar de gemeente Sint-Pieters-Leeuw nam dit jaar voor de eerste keer deel.
De volgende jaren zal de gemeente alternerend het ene jaar deelnemen aan de “buitenspeeldag” en het andere jaar de “kunstendag voor kinderen”. Ze hopen zo de ‘goesting’ bij de jongeren om deel te nemen hoog te houden.

Deze diashow vereist JavaScript.


Het agentschap Kunsten en Erfgoed coördineert het evenement in Vlaanderen.
Met dit gebeuren wil het agentschap de participatie bevorderen aan het gesubsidieerde kunstenaanbod. Ervaring leert dat jonge kinderen zeer ontvankelijk zijn voor de kunsten. Zij zijn daarenboven het publiek van morgen.
Meer info: www.kunstendagvoorkinderen.be

%d bloggers liken dit: