2014-11-05-flyer_starttoteachRUISBROEK: – Op donderdag 4 december 2014 organiseert de sportdienst Sint-Pieters-Leeuw ism The Outsourcerer een vorming Start2Teach voor beginnende clubtrainers, clublesgevers in spé, …
De vorming zal plaatsvinden in sporthal AJ Braillard te Wandelingstraat 52, 1601 Ruisbroek. De deelname is gratis.

Het sportseizoen is begonnen en verschillende nieuwe trainers/lesgevers zijn gestart. Ervaren en gediplomeerde trainers liggen niet altijd onmiddellijk voor het grijpen. Daarom starten er elk jaar met veel goede moed juniors van de oudste jongerenafdeling, enkele sportieve ouders en personen met enige competitie-ervaring in een sportief verleden, aan een seizoen als trainer binnen de club.
Ze hebben vaak wel de sporttechnische ‘skills’ en kennis, maar weinig of geen ervaring met het lesgeven. Een trainersopleiding is vaak te tijd- of arbeidsintensief en dus organiseren we een aangepaste vorming voor deze onervaren lesgevers.
Op een praktijkgerichte bijscholingsavond bieden we in 3 uurtjes de basisbeginselen van het lesgeven aan. Naast heel wat nuttige ‘tips & tricks’, krijg je ook een syllabus mee naar huis.
Hoe sta je voor een groep, hoe bouw je een les op, wat doe je als de kinderen niet luisteren of stil willen zijn, hoe zorg je voor een goede sportuitleg of demonstratie,…

De vorming is sporttakoverschrijdend en uiteraard zijn ervaren/gediplomeerde trainers ook welkom. Iedereen kan bijleren!

Voor wie: Clubtrainers, begeleiders in een sportclub, trainers in spé, …
Waar: Sporthal AJ Braillard, Wandelingstraat 52, 1601 Ruisbroek
Wanneer: Donderdag 4 december 2014 van 19.30u tot 22.30u
Prijs: gratis
Inschrijven: Via de sportdienst, 02/334 21 63 – sportdienst@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: