SINT-PIETERS-LEEUW: – Bij de Unitwerking van het dagcentra van vzw De Poel, Centrum Persoonsgerichte Ondersteuning voor Volwassenen met een Beperking, in Sint-Pieters-Leeuw kon men vandaag officieel een computerklas in dienst nemen dankzij de anonieme schenking van een privé persoon voor de aankoop van computermateriaal zoals laptops, een touch screen computer, speciale muizen,…
2014-10-29-vzw-De-Poel_unit-computerklas_06
Het Leeuwse dagcentra van vzw De Poel waar dagelijks een 40 personen vertoeven heeft nu een volwaardige ingerichte computerklas. Met de nieuwe computers zal er gewerkt worden om de persoonlijke ontwikkeling van de gasten te bevorderen. Een heus trainingscentrum om de noden bij de verschillende arbeidsvormen op te vangen, zal er uitgebouwd worden.

Ingrid Dhaenekint, assistent-coördinator: ‘Binnen de unit vorming hebben we de computerklas waarbij we eigenlijk het leren stimuleren. We gaan ervan uit dat iedereen levenslang kan leren.
we proberen hen ook sociaal inzetbaar te maken. Waarmee we bedoelen dat ze werken voor onze andere centra’s. Ze typen bijvoorbeeld de maandelijkse menu’s, administratieve lijstjes,…
en naast de kennis zit er natuurlijk ook een stukje ontspanning in.
We werken ook met aangepast materiaal. Hier gaan we voornamelijk leren spelletjes te programmeren voor de leefgroep werkingen in Rode en Schepdaal. Zoals aangepaste puzzels en kruiswoordraadsels maken. Daar zitten zeker heel wat leer mogelijkheden in voor deze groep. ‘

Deze diashow vereist JavaScript.


Bert Hendrickx, directeur De Poel vzw: ‘Waarom hebben we dat gedaan, gestart met een computerklas? Omdat we zeggen, het is eigenlijk de bedoeling van een dagcentrum om meer en meer vormen van arbeid aan te bieden waar tussen aanhalingstekens de toegevoegde economische waarde van in vraag kan gesteld worden maar waar er wel een toegevoegde waarde is!

En als je in onze nieuwe computerklas kijkt zitten daar naar onze normen, wij die al jaren in deze branche zitten toch nog al wat verstandelijke mogelijkheden. Want er is heel wat evolutie. 10 jaar geleden hadden we niet moeten beginnen met een computerklas want niemand zou kunnen volgen hebben en nu wel.

Dankzij heel wat schenkingen beschikt de Poel nu ook over een nieuwe keuken.

2014-10-29-vzw-De-Poel_unit-keuken_01
Bert Hendrickx, directeur De Poel vzw: ‘ De nieuwe keuken is een investering die voor een groot deel gebeurt is dankzij sponsoring. Deze uitgave of investering wordt niet gesubsidieerd. Het moet dus van extra fondsen komen want zelf kunnen we zoiets niet dragen.
We zijn blij dat we de mensen nu in ideale omstandigheden kunnen laten werken in de keuken.’

Meer info over vzw De Poel: www.vzwdepoel.be
Zie ook ons artikel: Dagcentra vzw De Poel heroriënteren zich naar unitwerking

%d bloggers liken dit: