SINT-PIETERS-LEEUW: – De jaarlijkse “Streekbierentocht” van Wandelclub Sint-Pieters-Leeuw – B028 – vertrokken dit jaar vanuit Zonnig Leven en gingen vooral door de mooie natuurstukjes van de Zuunvallei. Met het mooie weer kwamen heel wat wandelaars van over heel Vlaanderen afgezakt naar Zuun. In totaal hebben 1390 wandelaars deelgenomen aan één van de zeven wandelingen.
2014-10-12-streekbierentochten_01 2014-10-12-streekbierentochten_11
Er was weer voor iedere wandelaar wat wils men kon kiezen tussen 4, 6, 11, 13, 17, 20 en 25 km.
De meeste wandelaars opteerden voor de 13 of 17 km.
Deze tochten gingen via de zuunbeek over de hellingen naar Vlezenbeek met de witseboom.
Onderweg ging de wandeling ook langs de historische site van Rattendaal van de Continental Theological Seminary, waar belangstellenden de bijbel bestuderen en de watertoren die als woning ingericht is.

Heel wat leden van de Leeuwse wandelclub zorgden voor- en achter de schermen weer voor een goede organisatie.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Doris Vandervale: ” Spelbreker was een wespennest langsheen het parcours . Verschillende wandelaars werden gestoken door de agressieve wespen. Het parcours waar alle afstanden langs moesten diende te worden omgelegd en de brandweer werd opgeroepen.

%d bloggers liken dit: