SINT-PIETERS-LEEUW: – De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting Halle – Vilvoorde (GMV) opende in de Bezemstraat in Sint-Pieters-Leeuw zijn nieuw administratief centrum.
Dit gebouw is meer dan noodzakelijk, want vroeger waren de burelen van de volkshuisvesting verspreid over verscheidene verdiepingen van het er naast gelegen flatgebouw.
Kostprijs van het project bedraagt 4,2 miljoen euro. Het omvat burelen, een kleine en grote vergaderzaal, die ook door buitenstaanders kan gebruikt worden, en een ondergrondse parking voor de auto’s van het personeel.

2014-10-10-Volkshuisvesting-administratief-centrum_16
Voorzitter Roger Desmeth was een tevreden man. “In ons nieuw gebouw is er geen overdreven luxe maar het is wel functioneel. Onze mensen kunnen er aangenaam werken en ook de ontvangst van onze klanten zal ook veel beter verlopen. Het is ook energiebesparend; een groen dak en het regenwater wordt opgevangen. Het is ook Stedenbouw die ons de tip gegeven heeft om ons nieuw administratief centrum op onze eigen gronden

Voorzitter en burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw Luc Dekoninck sprak in dezelfde zin. “Het was inefficiënt werken in de burelen die her en der verspreid lagen. Het nieuw gebouw is een groot contrast met wat het vroeger was. Onze mensen gaan nu veel efficiënter kunnen werken”.

De vorige burelen waren ondergebracht in 9 appartementen. Nu zullen deze volledig worden opgeknapt en  gerenoveerd evenals alle andere appartementen in het flatgebouw.
Roger Desmeth: “Want het gebouw uit de jaren zeventig wordt nog verwarmd met elektriciteit, wat vandaag een dure zaak is. En voorts is het gebouw slecht geïsoleerd.”

Deze diashow vereist JavaScript.


De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting heeft momenteel 1.975 huisvestingen die ze verhuren. Tegen 2017 moeten er dat 2.300 zijn. Momenteel zijn er ook nog plannen voor 150 koopwoningen te bouwen. Al deze woningen liggen verspreid over Sint-Pieters-Leeuw, Affligem, Asse, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Hoeilaart, Kampenhout, Lennik, Liedekerke, Meise, Ternat en Wezembeek-Oppem.

Bekijk al onze artikels over de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting – KLIK HIER

gewestelijke-maatschappij-voor-volkshuisvesting_logoMeer info: Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting: Bezemstraat, 83 bus 131 te Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 371 03 30 Fax 02 378 28 96 – info@volkshuisvesting.be – www.volkshuisvesting.be

%d bloggers liken dit: