SINT-PIETERS-LEEUW: – In de maanden juli en augustus organiseerde het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw gedurende 7 weken speelpleinwerking voor kinderen. Een 60-tal enthousiaste animatoren bezorgden de 500 verschillende kinderen dagen vol sport, spel, ontspanning en vooral heel veel plezier!
Om hen te bedanken voor al die uren werk – waar geen financiële vergoeding tegenover staat – organiseerde de Jeugddienst samen met de stuurgroep speelpleinwerking een terugkomdag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In maart 2014 kwamen alle animatoren een eerste keer samen op de voorbereidingsdag in Coloma. Een dag gevuld met activiteiten en workshops om elkaar en de werking beter te leren kennen. Sinds die dag spraken (hoofd)animatoren meermaals af om de programma’s voor te bereiden, afspraken te maken, decor te knutselen, … en dit allemaal op vrijwillige basis.

Om hen te bedanken voor al die uren werk – waar geen financiële vergoeding tegenover staat – organiseerde de Jeugddienst samen met de stuurgroep speelpleinwerking een terugkomdag.
Alle animatoren werden voor verschillende prijscategorieën genomineerd en kregen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Tofste animator, beste hoofdanimatorenteam, zotste animator en beste supportersteam zijn slechts enkele voorbeelden van de Lion-Awards die ze in ontvangst konden nemen.

Op zaterdag 4 oktober werd Laekelinde omgetoverd tot een luxe feestzaal en kwamen alle animatoren in gala-kledij samen tijdens ‘De nacht van de Gouden Leeuw’ om hun gewonnen Lion-Award in ontvangst te nemen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADrie hoofdanimatoren en leden van de stuurgroep werden extra in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor de Leeuwse speelpleinwerking. Sarah Leyssens, Carolynn Moris en Ulrike Noël wonnen hiervoor de Lifetime Achievement Lion-Award.
Brit Geerinckx, Jeugddienst: ‘Drie ervaren hoofdanimatoren verlaten spijtig genoeg ons team, maar hun opgebouwde expertise werd deze zomer reeds doorgegeven aan 3 nieuwe enthousiaste jonge hoofdanimatoren. De continuïteit van de speelpleinwerking is dus verzekerd.’

Elke Cromphout en Sofie Vellemans wonnen de Lion-Award voor beste hoofdanimatorteam.

Elke Cromphout: ‘Een hoofdanimatorteam is pas op zijn best dankzij de onuitputtelijke inzet van de animatoren.’ Elke en Sofie droegen hun gewonnen Award op aan alle speelpleinanimatoren.

De avond werd een gezellig weerzien, een teambuildingsmoment waar vele speelpleinherinneringen gedeeld werden. Samen blikten de animatoren tevreden terug op een succesvolle zomer en gooiden ze nu al wilde ideeën op tafel voor komende zomer.

Dat het animatorenteam een groep jongeren is, boordevol inspiratie en met een hart voor de Leeuwse jeugd en het speelplein, blijkt uit de plannen die ze koesteren voor de nabije toekomst.

In maart 2015 gaan alle animatoren samen vrijwillig op weekend, waar teambuilding, vorming en opleiding de 3 centrale woorden zijn.
In april 2015 zullen ze zelfstandig een paaseierenzoektocht organiseren voor de Leeuwse kinderen, om op die manier hun speelplein in een leuk daglicht te brengen.

Bart Keymolen, Schepen voor Speelpleinwerking: ‘We noemden deze avond bewust geen afsluitmoment, maar wel een terugkomdag. Terugkomen naar hun vertrouwde speelpleinomgeving, waarbij we hen bedanken en warm maken voor de volgende speelpleinzomer. Luisteren naar hun wilde toekomstplannen is belangrijk, hiermee rekening houden en erop inspelen des te meer. Want deze gemotiveerde jongeren zijn de dragende kracht achter heel onze gemeentelijke speelpleinwerking. Als schepen, dank ik hen dan ook voor hun eindeloze inzet voor onze jeugd!

%d bloggers liken dit: