REGIO: – Modderploeteren met doornatte spikes, ijsschaatsen en balanceren om recht te blijven, wasmachines vol loopoutfits, de zweetband maakt plaats voor de muts, de dagen worden korter en de nachten langer: het winterseizoen voor Olympic Running Team komt eraan! We maken van dit moment gebruik om eens vooruit te blikken naar de doelen van het Olympic Running Team komend veldloop-en indoorseizoen. We schotelen teammanager Tim Moriau enkele vragen voor.
2014-06-22-olympic-running-team_ploegfoto

De Leeuwenaren van ORT
De Leeuwenaren van ORT

Hoe overbrugt het Olympic Running Team de periode tussen het pisteseizoen en het winterseizoen?
TM: De meeste atleten zijn het zomerseizoen gestopt halverwege augustus, hierna hebben ze 2 weken actieve rust gekregen waarin ze 3 keren per week bleven lopen. Verder is deze periode ideaal om mentaal eens even afstand BK Korte Cross – Wachtebekete nemen van het atletenleven. Het was leuk om te zien dat velen na een weekje “niets doen” al terug honger begonnen te krijgen richting winterseizoen.

Wanneer gaat het winterseizoen van start voor het Olympic Running Team?
TM: De eerste “doelstelling” van het nieuwe seizoen is om een sterke teamprestatie neer te zetten op de Ekiden van Brussel. De week erna willen we dat nog eens herhalen op de relays.

Wie komt er komende winter aan de start van de korte crossen en wat zijn de doelen?
TM: Philip Cortvriendt zal zijn focus dit jaar leggen op het eindklassement van de Korte Cross, het merendeel van de atleten van ORT zullen ook uitkomen op diezelfde korte cross. Verder zal ook Simon Debognies regelmatig de korte crossen lopen, aangezien de tegenstand hier groter is dan bij de Junioren en hij hier meer kan uit leren met het oog op de toekomst.

Wie focust er op de lange cross komende winter en met welke ambities staan die atleten aan de start?
TM: Thomas De Bock zal gaan voor het eindklassement van de lange cross. Bij Isaac Kimeli is het nog even afwachten en gaan we eerst kijken hoe hij de lange crossen verteerd. Indien de recuperatie verloopt zoals we verwachten, zal ook hij voor het eindklassement gaan.

Mijden er ORT’ers de modder en gaan ze indoor aan het werk?
TM: Op 1 atleet na zal niemand indoor lopen deze winter. Enkel Bert Pluym zal zich indoor mogen uitleven. De meeste atleten binnen ORT zijn hier in mijn ogen nog niet klaar voor. De bedoeling is om op lange termijn met de 800-1500m profielen langzaam te evolueren naar het indoorgebeuren, maar daarvoor zullen ze eerst op “capaciteitsvlak” nog enkele stappen moeten zetten.

Wanneer eindigt het winterseizoen voor jouw atleten?
TM: Voor de meesten zal dit zijn na het BK Veldlopen in Wachtebeke. Simon en Isaac zullen daarentegen pieken naar het WK veldlopen in China, mits ze mogen deelnemen van de Belgische atletiekbond uiteraard.

Wanneer kan je spreken van een geslaagd winterseizoen?
TM: Als we de Ekiden, de Relays en de Interclub op het BK Cross gewonnen (Senioren mannen) hebben. Daarnaast mikken we ook op de Interclub bij de junioren zodat we in 2015 met 3 ploegen kunnen afzakken naar de ECCC. Daarnaast verwacht ik op individueel vlak dat er verschillende atleten een hele mooie stap voorwaarts zullen zetten komend winterseizoen en hoop ik dat we veel “atletiekkenners” kunnen verrassen komend winterseizoen.

Wanneer mogen we nieuws verwachten i.v.m. mogelijke versterkingen van het ORT?
TM: Momenteel zijn er 5 atleten die “proef” lopen bij mij als trainer, in de loop van 2015 zullen zij al dan niet toetreden tot ORT. Eén atlete zal echter nog dit jaar toetreden en op de website officieel voorgesteld worden.

Stip zaterdag 18 oktober alvast aan in uw atletiekagenda, dan zal het Olympic Running Team met een herenploeg en mixed-team aantreden op de Acerta Brussels Ekiden.

bron en meer info: http://olympicrunningteam.com

%d bloggers liken dit: