SINT-PIETERS-LEEUW: – Om veiligheidsredenen werd de sporthal Wildersportcomplex sinds 25 september 2014 preventief buiten gebruik gesteld. Er is een barst in één van de spanten van de sporthal die een mogelijke overbelasting kan veroorzaken en zo voor instortingsgevaar zorgt.
Een stand van zaken:

2014-09-30-Wildersportcomplex-barst-spant_01
Jos-SPEECKAERT_1ste-schepen_Sint-Pieters-LeeuwSchepen voor Sport Jos Speeckaert: ‘ Het bureau d+a consult bezorgde ons reeds een rapport dat vermoedelijk de druk van de zonnepanelen op het dak van de sporthal te zwaar was.
Vandaag, woensdag, had de gemeente een belangrijk overleg met de firma die instaat voor de zonnepanelen. De panelen werden een vijf jaar geleden geplaatst door Electrawinds. Verleden jaar is de afdeling zonnepanelen van Electrawinds overgenomen door Oskomera.
Oskomera heeft ons te kennen gegeven te willen meewerken in dit dossier en ze zitten ook verveeld met wat er in het verleden gebeurd is bij de installatie. Volgende dinsdag gaan ze de panelen van het dak van de sporthal halen.

Tegen maandag gaat d+a consult ons ook nog een rapport bezorgen hoe het gesteld is met de draagkracht van het dak boven het zwembad want ook daar liggen zonnepanelen. Indien de draagkracht van het dak daar ook niet volstaat kan men er dinsdag indien nodig ook deze zonnepanelen afhalen.

We werken dus in alle sereniteit samen met Oskomera en samen zoeken we naar oplossingen!
Nadat de zonnepanelen van het dak van de sporthal gehaald zijn gaat d+a consult onderzoeken welke maatregelen er moeten genomen worden voor de gebarsten spant.
Het verschil met de brand aan de sporthal in Ruisbroek is dat we toen niet meteen met werken konden starten omdat er een gerechtelijk onderzoek liep. Nu kan het dus sneller. We gaan hiervoor ook de nodige budgetten voorzien. De juridische strijd kan achteraf gevoerd worden.
Dus hopelijk hoeven we de sporthal niet te lang te sluiten en kunnen de sportclubs snel terug keren naar hun vertrouwde zaal!
De meeste getroffen clubs hebben ondertussen enkele tijdelijke oplossingen gevonden. Er wordt oa. uitgeweken naar sporthal AJ Braillard, clubs gaan er ook tijdelijk samenwerken om te zorgen dat iedereen kan sporten.

Op langere termijn zal Inframan dan zonnepanelen plaatsen van een lichter, nieuwer materiaal op het dak van de sporthal of indien dit technisch toch niet kan dan op een ander gebouw van de gemeente want de gemeente heeft natuurlijk ook een contract lopen met Oskomera en dat willen we nakomen.’
2014-09-30-Wildersportcomplex-barst-spant_02 2014-09-30-Wildersportcomplex-barst-spant_03

NIEUWE LOCATIES VOOR SENIORENFEEST EN INFO-AVOND

– Het seniorenfeest met optreden van Danny Fabry van 8 oktober a.s. zal plaatsvinden in Sporthal AJ Brtaillard – Wandelingstraat 54 te Ruisbroek.
De mensen die met de bus naar het seniorenfeest wensen te komen, kunnen dit nog steeds en moeten hiervoor tijdig bellen naar Lut Moriau of Sigrid Vander Meeren 02 371 63 08.
Ook senioren met een beperking kunnen nog steeds bellen voor aangepast vervoer.

– De info-avond over de Bergensesteenweg (zie ons artikel) die gepland staat op 9 oktober a.s.zal doorgaan in Zonnig Leven.

Zie ook ons artikel van 25 september – sporthal Wilderspor​tcomplex tijdelijk gesloten om veiligheidsredenen.

%d bloggers liken dit: