archieffoto-schapenVLEZENBEEK: – Volgens Brussel deze Week organiseert de gemeente Anderlecht dit jaar de rituele slachtingen voor het moslimse Offerfeest in de tijdelijke slachtplaats op de Postweg in Vlezenbeek.

Lees het volledige artikel:
www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/offerfeest-anderlecht-verhuist-naar-rand

Ieder jaar vindt het offerfeest, het belangrijkste feest voor de moslimgemeenschap, plaats. Volgens de traditie moet dan ritueel een schaap worden geslacht.Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 oktober 2014 zullen in het slachthuis in Vlezenbeek (slagerij Froidmont) op de Postweg dan terug schapen worden geslacht. 3 en 4 oktober is er zeer weinig bedrijvigheid.

Het gewone retributiereglement op de aflevering van administratieve stukken door de gemeente Sint-Pieters-Leeuw  is van toepassing. De mensen die een schaap laten slachten betalen aan de gemeente 10 euro voor het afleveren van een slachtbewijs. Dit jaar worden er zo’n 2.400 schapen geslacht.

Lees ook onze eerder gepubliceerde artikel:
12/09/2014 – Vanaf 2015 verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren
09/10/2013 – regelingen offerfeest 14 15 en 16 oktober 2013 in Vlezenbeek

%d bloggers liken dit: