De-Lijn_controleurs-controle-busSINT-PIETERS-LEEUW: – In het kader van de gezamelijke acties van controlediensten De Lijn en de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw werd op dinsdag 15 juli 2014 een actie gevoerd.

Er werden 21 bussen en 312 reizigers gecontroleerd. De controlediensten konden 11 inbreuken vaststellen, voornamelijk inzake het vervoersbewijs.

Omdat een busrit pas veilig en stressloos kan verlopen als de chauffeurs en de bussen in orde zijn, werden ook deze door de politie van Leeuw gecontroleerd. Allen hebben een ademtest dienen af te leggen en ja hoor, allen reden veilig, zonder alcohol in het lichaam.

Politie Sint-Pieters-Leeuw: “Nog een kleine tip als de controleurs van De Lijn opstappen : hou onmiddellijk uw vervoersbewijs klaar. Hebt u een abonnement op naam, gelieve dan ook uw identiteitskaart te tonen. Weet dat deze mensen bevoegd zijn om uw identiteitskaart te vragen. En hebt u geen vervoersdocument, ga dan niet lastig doen of treedt niet in discussie, want dan dienen onze diensten tussen te komen. En zeg nu zelf, als u er vanaf kan komen met een simpele administratieve boete van De Lijn of met een proces-verbaal voor het Parket en problemen met de politie, wat zou u kiezen?”

%d bloggers liken dit: