florquin-marc_gedeputeerdeVLAAMS-BRABANT: -Vandaag heeft Marc Florquin uit Diest de eed afgelegd als gedeputeerde van Vlaams-Brabant en Geert Schellens uit Aarschot als nieuw raadslid. Beiden vervangen Karin Jiroflée die na de voorbije verkiezingen volksvertegenwoordiger in de federale Kamer geworden is.

Karin Jiroflée, gedeputeerde en dus ook raadslid, werd tijdens de voorbije verkiezingen van 25 mei verkozen als volksvertegenwoordiger in de Kamer.
Ze was bevoegd voor zijn onderwijs, economie en innovatie, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, gelijke kansen en armoede, gezondheid, sport, document- en informatiebeheer, griffie, protocol en juridische dienst.
Haar mandaat als gedeputeerde wordt overgenomen door raadslid Marc Florquin en haar mandaat als raadslid wordt opgenomen door Geert Schellens.

Marc Florquin, 55 jaar, is bediende bij de socialistische mutualiteit. Hij is gemeenteraadslid en schepen in Diest sinds 1988 en raadslid sinds 2006.

Geert Schellens, 45 jaar, is gemeenteraadslid in Aarschot sinds 2000 en schepen sinds 2012.

Ook raadslid Inez De Coninck werd verkozen tot federaal volksvertegenwoordiger. Zij werd in de raad vervangen door Joris Van den Cruijce uit Asse, die reeds op 18 maart 2014 zijn eed had afgelegd als tijdelijke vervanger van Katleen Bury.

%d bloggers liken dit: