VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant roept met de campagne ‘Prettige vakantie! Ook voor uw huisdier’ eigenaars van huisdieren op om tijdig vakantieopvang te zoeken.

Foto: De campagne krijgt de steun van Michel Vandenbossche van GAIA, hier samen op de foto met Claire Licoppe van kattenpension Prestige en gedeputeerde Luc Robijns.
Foto: De campagne krijgt de steun van Michel Vandenbossche van GAIA, hier samen op de foto met Claire Licoppe van kattenpension Prestige en gedeputeerde Luc Robijns.

Ieder jaar worden huisdieren de dupe van de vakantie van hun eigenaar. Dat blijkt uit de honderden zwerfdieren waarmee dierenasielen dan worden overspoeld. Daarom start de provincie Vlaams-Brabant dit jaar midden mei reeds haar sensibiliseringscampagne rond vakantieopvang voor huisdieren. Niet enkel met een affiche en via sociale media maar ook met een nieuwe webpagina met tips, praktische informatie en opvangadressen in Vlaams-Brabant.

Mensen beginnen ruim op tijd een vakantiebestemming te zoeken, maar vergeten vaak vakantieopvang voor hun huisdier. Zo worden huisdieren de dag van vertrek door sommige vakantiegangers aan hun lot overgelaten. Daarom willen we mensen sensibiliseren om nu al na te denken over een opvangplaats voor hun huisdier tijdens hun vakantie. Dit doen we via affiches, sociale media en een webpagina boordevol informatie en handige adressen. Dumpen van dieren moet stoppen’, zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor dierenwelzijn.
Nochtans is het evident dat je voor je huisdier ook een opvangplaats zoekt. Een van de mogelijkheden is een dierenpension zoals hier, waar we met plezier je huisdier opvangen en vertroetelen zodat ze zich thuis voelen. Wel kan je best tijdig een plaatsje reserveren’, vult Marie Claire Licoppe, eigenaar van het kattenpension ‘Prestige’ in Sint-Joris-Weert, aan.

Download een overzicht van dierenpensions in Vlaams-Brabant [PDF]
www.vlaamsbrabant.be/binaries/Tijdelijke_dierenopvang_tcm5-75321.pdf

%d bloggers liken dit: