2014-05-05-aankondigingSINT-PIETERS-LEEUW: – Op 17 mei 2014 is het Internationale dag tegen homofobie en transfobie.
Elke maatschappij heeft bepaalde regels over hoe jongens en meisjes moeten zijn. Jongens die te meisjesachtig, of meisjes die te jongensachtig zijn, krijgen vaak te maken met opmerkingen van vrienden, leerkrachten of ouders. Omgaan met diversiteit vertrekt vanuit zelfkennis en respect. Bewust worden van zichzelf en van het anders zijn van de andere is een ontwikkelingsproces dat vroeg moet worden opgestart. Zeker wanneer jongeren in de puberteit komen, is dit een belangrijke vaardigheid om te leren.

Leerkrachten en ouders kunnen op verschillende manieren werken aan verdraagzaamheid en openheid vanuit een respectvolle en zelfbewuste houding.

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw organiseert een infoavond rond transgender met filmgetuigenis “Valentijn” en een getuigenis van Arend, transman en politieagent, en dit op vrijdag 16 mei 2014 om 20.00 uur in CC Coloma, Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw.

Schepen voor Gelijke Kansen Marleen De Kegel: “Wij willen onze inwoners informeren en sensibiliseren om zo de taboes rond holebi’s en transgenders te doorbreken.
Door respectvol te leren omgaan met elkaar kunnen we veel agressie en probleemgedrag voorkomen.
Dit jaar nodigen we ook speciaal de leerkrachten uit om hen te laten kennismaken met allerhande lesmateriaal rond dit onderwerp.”

Iedereen is van harte welkom!
Inschrijven is niet nodig, wel graag een seintje vooraf indien aanwezig: via ingrid.baroen@sint-pieters-leeuw.be of via T 02 371 22 18.

%d bloggers liken dit: