logo_14-18_PAJOTTENLAND-ZENNEVALLEI_WO1SINT-PIETERS-LEEUW: – De herdenking van de Groote Oorlog valt niet meer weg te denken. Ook de gemeente Sint-Pieters-Leeuw is volop bezig met het plannen van een herdenkingsprogramma.
Op het programma staat o.a. een herdenkingsparcours langs de straten die de naam dragen van gesneuvelde soldaten uit WO I. Aan hun familieleden vraagt de gemeente om zich kenbaar te maken en hun medewerking te verlenen aan dit project.

Ben je familie of kan je de gemeente meer informatie bezorgen over onderstaande Leeuwenaren, aarzel dan niet om de gemeente te contacteren.

Wie zin heeft om mee te helpen zoeken naar de geschiedenis van gesneuvelde Leeuwenaren of wie een eigen onderzoek uitvoert, nodigen we graag uit op de derde werkgroepvergadering die plaatsvindt op woensdag 1 oktober 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
Zowel bestaande als nieuwe geïnteresseerden zijn van harte welkom.
eerste-wereldoorlog_loopgraven_02 oorlogsgraven_Sint-Pieters-Leeuw

Lijst met 85 gesneuvelden uit Sint-Pieters-Leeuw:
Ameys Jerôme, Baes Frans, Basteleus Petrus, Beyns Jaak, Bosmans Jan Baptist, Brisaer Filip, Bruggeman Constant, Buyse Kamiel, Cardijn Jan Baptist, Chevrolet Paul, Coevoet Frederik, Cornelis Karel, Dambre Jean, Dandoy Nicolaas, De Bruyn Jan-Baptist, De Franc Emiel, De Greef Emiel-Desiré, De Jonghe Egied, De Keyzer Frans, De Neef Frans, De Witte Nicolaus, Dedobbeleer Jozef, Demesmaeker Jozef, Denecker Maurice, Desmet Arthur, Devalck Guillaume, Evenepoel Adriaan, Evenepoel Oscar, Felix Jeroom, Gardyn J.B., Generaal Leman Gérard, Ghyssels Frans, Jambon Albert, é Larielle Robert, Leunens Camille, Malengraux Ambrosius, Malou Victor, Meert Leopoldus, Mertens Jan Baptist, Mertens Sebastianus, Millaire Victor, Monsieur Jozef, Nonneman Victor, Ogula Victor, Pické Frans Jan, Popelier Julius, Quintus Arthur, Ronsmans Karel, Ronsmans Petrus, Schats Jan-Baptist, Schats Albert, Schollaert Remy, Sermon Jules, Steels Edmond, Stiens Hendrik, Swalus Tobias, Troucheau Jan Baptist, Uylenbroeck Jozef, Van Breetwaeter Jan, Van Cotthem Albert, Van Gastel Victor, Van Parys Frans, Van Rompaey Adolf, Van Schepdael Jozef, Vanderperre Guillaume, Vanderperre Theophile, t Vandersmissen Felix, Vandersteen Jan, Vandersteen Joannes, Vanderstraeten Edguard, Vanderstraeten Jan, Vanhouche Hendrik, Vannieuwenhuyzen Petrus, Vanoverstraeten J. B, Verheylewegen Gustaaf, Verleyen Antoon, Voste Jan-Baptist, Walravens Frans, Wauters Jan Baptist, Weemaels Felix, Weemaels Karel, Weijenbergh Frans, Wijns Felix, Wittouck Georges en Wouters Ludovicus.

Meer info:
Lien Appaerts, dienst Toerisme en Erfgoed: T 02 371 63 15, lien.appaerts@sint-pieters-leeuw.be
Patrick Huybrechts, Leeuwse Erfgoedcel: T 0497 51 68 71, kunstacademie@sint-pieters-leeuw.be

2 comments

  1. En worden alleen de gesneuvelden herdacht? Of ook de soldaten die het wel hebben overleefd maar die gruwel met alle ongemakken hun hele verdere leven hebben meegedragen.
    Mijn grootvader, Liessens Theophile is een van hen. En ik ben fier zijn kleindochter te mogen zijn.
    Ik ben in het bezit van een foto van in de oorlogsjaren.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: