logo_de-vredeVLEZENBEEK: – Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” vzw organiseert op zondag 13 april 2014 om 14.00 uur “Lentewandeling – Lindemans in Vlezenbeek”.

Jan Quinart van vzw De Vrede: ‘De familie Lindemans heeft in het verleden haar stempel gedrukt op de gemeente Vlezenbeek en doet dat nu nog steeds dank zij een bloeiende brouwerij van lekkere streekbieren. Maar de aanwezigheid van de Lindemansen te Vlezenbeek gaat reeds terug tot het begin van de 18de als Baljuw van het Nieuwe Land van Gaasbeek. Bij zijn overlijden in 1779 werd hij opgevolgd door zijn zoon Pieter Frans Lindemans.
2011-05-01-Brouwerij-Lindemans_Vlezenbeek_02Op 14 april 2014 zal het precies 200 jaar geleden zijn dat Pieter Frans LINDEMANS, de laatste baljuw van het Land van Gaasbeek en meier van Vlezenbeek, Sint-Laureins-Berchem, Oudenaken en Elingen overleden is. Zij grafsteen bevindt zich achteraan de kerk van Vlezenbeek.
Om deze verjaardag te herdenken organiseert de Vlaamse Werkgroep DE VREDE vzw op zondag 13 april een lentewandeling met als thema “Het geslacht Lindemans in Vlezenbeek”.

Tijdens deze zondagnamiddagwandeling gaan we op zoek naar wat er tastbaar is overgebleven van het geslacht Lindemans. U wandelt langs oude hoeven, grafstenen en grenspalen. Wist u dat Pieter Frans Lindemans, de laatste baljuw van het Land van Gaasbeek, door de Fransen beschouwd werd als de “gevaarlijkste man uit de omgeving” ? Het verhaal hierover en nog andere, spannende getuigenissen uit lang vervlogen tijden hoort u tijdens deze boeiende wandeltocht. Onderweg houden we halt voor een degustatie van een verfrissende pint aan de brouwerij in het aloude Kwadewegen.’

Concreet :
Datum : zondag 13 april 2014
Vertrek : 14 u Gemeenteplein Vlezenbeek
Einde : omstreeks 18 u terug aan het Gemeenteplein
Afstand : 8 à 9 km
Deelname : € 1 (leden) – € 2 (niet-leden)
Stevige wandelschoenen of laarzen zijn aangeraden
Info : jan.quinart@telenet.be – tel. 02/569.17.52

%d bloggers liken dit: