SINT-PIETERS-LEEUW: – Voor de gemeenteraad donderdagavond hielden buurtbewoners een actie tegen de komst van 4 tractorsluizen aan Rattendaal en Sobroek.
2014-03-27-actie-tractorsluis (10)
Jean-Pierre De Leener van het actiecomité: ‘Sedert de “Blokkenactie”van 13 maart hebben we niet stilgezeten. Vandaag moet de gemeenteraad zich uitspreken over het al dan niet plaatsen van de blokken.
Intussen verzamelden wij meer dan 700 handtekeningen in de wijken Rattendaal en Sobroek.
De ondertekenaars vragen een algemene snelheidsbeperking van 50 km/u in de ganse zone met uiteraard de nodige politiecontrole en verbalisering.
We spraken ook met een aantal bewoners van de Domstraat en Zeypestraat die last hebben van het sluipverkeer. Voor hen zijn ook andere maatregelen ok. Het moeten niet noodzakelijk blokken worden.
Wij hopen dat de gemeenteraad de juiste beslissing zal nemen.’

Deze slideshow vereist JavaScript.


UPDATE: Zie ook ons artikel van na de gemeenteraad: boomstructuur met sluipwerende maatregelen in binnengebied Brusselbaan – Postweg – Lenniksebaan

1 comment

  1. In Lennik hebben een aantal straten waar tractorsluizen zijn aangebracht er voor gezorgd dat aangenaam fietsen en wandelen er zorgeloos kan. Ik kan aannemen dat het een stuk gevoeliger ligt wanneer er handels zaken hierdoor bijzonder moeilijk bereikbaar worden. Of dat werkelijk zo is laat ik in het midden. 50 km/u is in de vermelde, vrij smalle straten zonder fietspaden, niet veilig. Zelfs absoluut onvoldoende veilig om fietspotentieel aan te spreken in een gebied zo kort bij de grootstad. Deze straten kunnen perfect als zone 30 worden ingericht (uiteraard met snelheidsremmende maatregelen). 30 km/u lijkt voor het gros van de autogebruikers onredelijk langzaam. Maar dit is niet zo. In de realiteit is er erg weinig tijdswinst te maken door 50 km/u te rijden in plaats van 30 km/u. Het zit hen enkel tussen de oren. Graag politici die wat moed naar voor brengen en kiezen voor meer leefbaarheid, meer fiets- en voetgebruik.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: