DIEFSTAL-INBRAAKSINT-PIETERS-LEEUW: – Het voorbije weekend waren er verscheidene inbraken op het grondgebied van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.

Nachtelijke inbraak in handelszaak
Er werd tijdens de nacht van zondag op maandag ingebroken in de lokale “Deli Traiteur” langsheen de Jozef Depauwstraat. Omstreeks 04.30 uur merkte een voorbijganger een viertal personen met kap over het hoofd uit de winkel komen en weglopen in de richting van Pauwke.

Er werd achteraf door de uitbater vastgesteld dat er diverse sloffen sigaretten werden ontvreemd. Een zoekactie in de buurt werd uitgevoerd met bijstand van naburige politiekorpsen doch leverde geen resultaat op. Een buurtonderzoek wordt ingesteld.

Inbraak in garageboxen in Ruisbroek
Tijdens de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een tiental garageboxen in de Reystraat (Europawijk) te Ruisbroek. Op het eerste zicht werd, buiten de diefstal van de afstandsbediening, dewelke toegang geeft tot de gemeenschappelijke poort, niets gestolen uit de garageboxen.

Inbrakenplaag : Politiezone trekt aan de alarmbel!
De voorbije week werden opnieuw diverse diefstallen in woningen en tuinhuisjes gepleegd op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw in de omgeving van de Brusselbaan en aanpalende of verlengde straten evenals in de wijk Witte Roos.
Door de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw werden de afgelopen periode reeds verhoogde patrouilles ingezet dewelke al geleid hebben tot oppakken van diverse daders. Niettegenstaande alle genomen initiatieven, maatregelen en aanhoudingen levert dit geen enkel blijvend resultaat op.

Maandagochtend om 07.45 uur kreeg de lokale politie nog een melding van een verdacht voertuig BMW met vreemde nummerplaat in de wijk Rattendaal. Na patrouille in de omgeving werden een half uur later 2 zigeunermeisjes opgepakt langsheen de Postweg op de grens met Anderlecht. Zij werden voor verdere controle en nazicht bij de dienst vreemdelingenzaken meegenomen naar het commissariaat maar kregen enkel een betekening van een bevel van het grondgebied te verlaten gelet nog geen feiten konden gelinkt worden.
Wij vragen de bevolking om waakzaam te zijn en alle verdachte personen en handelingen te melden aan de lokale politie via 02/371.22.28 (08-18 u) of “101”.
Wij geven eveneens als tip mee om de voordeur van de woning tijdens de nacht of bij verlaten woning op dubbel slot te plaatsen.
Wij verwijzen ook naar de reeds verspreide technopreventieve tips of een advies van onze technopreventieve adviseur aan te vragen op tel.02/359.99.29 .

1 comment

  1. Er werd ook zondag rond 10u ingebroken in de woning 48 Fabriekstraat!!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: