2014-03-05-aankondiging-jeugdboekenweek2014

SINT-PIETERS-LEEUW: – De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker.
De Jeugdboekenweek 2014 vindt plaats van 15 tot 30 maart. Jaarlijks heeft de Jeugdboekenweek een ander thema. Dit jaar is het thema ‘gevaar’.

Niets is leuker dan lezen over gevaar.
Over de zeven zeeën bevaren in een wankele boot.
Over broers die dreigen en vrienden waar je het benauwd van krijgt.
Over moed en durven.
Over vampieren in je bed.
Over akelige krokodillen, kinderlokkers en ander onheil in grote en kleine hoeken.

Betreed de bibliotheek tijdens de Jeugdboekenweek op eigen risico!

Voorlezen voor kleuters
Onze enthousiaste voorlezers brengen de meest spannende verhalen.
Zondag 16 maart om 11.00 uur in de hoofdbibliotheek.
Woensdag 19 maart om 15.00 uur in de bib van Negenmanneke.
Zondag 23 maart om 11.00 uur in de bib van Zuun.
Woensdag 26 maart om 15.00 uur in de bib van Ruisbroek.
Zondag 30 maart om 11.00 uur in de bib van Vlezenbeek.
Gevaarlijke spelletjeszone!

Tijdens de jeugdboekenweek kan je doorlopend in de hoofdbibliotheek en onze filialen terecht om een spannend spel te spelen. Beantwoord je alle vragen goed? Dan maak je kans op een leuke prijs.


Boekenweek 2014

boekenweek2014VLAANDEREN: – De Boekenweek: nog tot en met zondag 16 maart 2014.
Voor het eerst vieren Vlaanderen en Nederland samen de Boekenweek, een jaarlijks terugkerend feest van het Nederlandstalige boek in Noord en Zuid. ‘Reizen’ wordt het centrale thema.
Van spannende reisverhalen tot meereizen in het hoofd van de auteur, alles kan en mag. Zolang het je maar doet verlangen naar meer. Veel meer. En wees gerust, die kans is groot. Want de lat ligt hoog. Na Kees van Kooten en Tom Lanoye schreef dit jaar niemand minder dan Tommy Wieringa –bekend van Joe Speedboot en Dit zijn de namen –het Boekenweekgeschenk. Resultaat? De verrassende novelle Een mooie jonge vrouw. Bij aankoop van 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken krijg je in 200 boekhandels in Vlaanderen dit prachtige verhaal zomaar cadeau. Een goed begin om er een onvergetelijke literaire week van te maken.

Reis gratis met de trein op zondag 16 maart 2014.
‘Reizen’ is deze keer het centrale thema. Een goeie reden voor NMBS dus om iets speciaals te doen voor de boekenlezers!

Tijdens de boekenweek krijg je in 200 boekhandels gratis de novelle ‘Een mooie jonge vrouw’ van Tommy Wieringa aangeboden van zodra je voor € 12,50 boeken aankoopt. In dit Boekenweekgeschenk zit een voucher van NMBS die je aan het NMBS-loket kan inruilen voor een gratis heen-en-terugbiljet, geldig op zondag 16 maart voor een reis in 2de klas tussen 2 Belgische stations naar keuze!
www.belgianrail.be/nl/nieuws/boekenweek.aspx

%d bloggers liken dit: