2014-02-06-speelplein-honden-hoekjeSINT-PIETERS-LEEUW / ZUUN: – Hondenpoep ontsiert jammer genoeg te vaak ons straatbeeld. Uit een bevraging op de dag van de jeugdbeweging bleek dat Chiro Zuun veel last heeft van hondenpoep op hun terrein.

Bart Keymolen, schepen van jeugd; “Toen ik hoorde dat kinderen worden afgeremd in hun spel door de vele hondenpoep die op het speelterrein achter de kerk van Zuun wordt achtergelaten, vond ik dat we het daar niet konden bij laten”.
2014-02-09-spelen
De jeugddienst zette een actie op poten in samenspraak met Chiro Zuun; ‘drop het kakje in het zakje’. Alle buurtbewoners worden gesensibiliseerd om het kakje van hun trouwe viervoeter in het zakje te droppen. Wie een plastic zakje meeneemt kan onverwachte ‘verrassingen’ achteraf in de vuilbak deponeren. Daarom krijgen alle buurtbewoners van het G. Humbeeckplein een brief in hun brievenbus met een hondenpoepzakje om alvast goed van start te gaan.

Bart Keymolen, schepen van jeugd; “Het hoort niet dat mensen hondenpoep achterlaten, daar moet tegen opgetreden worden. We willen er nogmaals de aandacht op wijzen dat er zich op het terrein een hondentoilet bevindt”.
De politie zal ook strenger optreden wanneer hondeneigenaars de verrassingen van hun trouwe viervoeter laten liggen.

1 comment

  1. Het is niet voldoende het kakje in het zakje te doen, het moet ook in het bakje. Al te veel zakjes met hondenpoep worden weggegooid in de natuur en niet in een vuilbak gedropt.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: