DIEFSTAL-INBRAAKSINT-PIETERS-LEEUW: – Tijdens het voorbije weekend, en in het bijzonder tijdens de nacht van zaterdag 02/02/14 op zondag 03/02/2014 werden diverse diefstallen in woningen of pogingen ertoe gepleegd. Zie ook ons artikel diefstallenreeks tijdens het weekend (klik hier). Alle feiten kunnen gesitueerd worden tussen 23.00 uur en 03.00 uur en werden gepleegd in de buurt van de Brusselbaan en aanpalende straten.

De politie van Sint-Pieters-Leeuw doet vandaag via de sociale media een extra oproep:

De kennis van het terrein en de omgeving laat onze diensten vermoeden dat de verdachten waarschijnlijk de omgeving en de daarbij horende vluchtmogelijkheden voor de feiten komen verkennen. Meestal gebruiken de verdachten een onopvallend voertuig en trachten ze er voor te zorgen dat ze niet in het oog springen. Ze doen zich bijvoorbeeld voor als arbeider of straatwerker. Het zijn de bewoners uit een wijk of straat die beter dan wie weten wie thuis hoort of beter niet thuis hoort in de buurt en onze diensten een handje kunnen helpen op zoek naar deze mogelijke ” verkenners “.

2014-02-04-witZo kregen wij op maandag 03/02/14 een melding van een verdacht voertuig in de wijk zonneweelde. Een bijkomende buurtbevraging onderstreept nogmaals het belang van de burger als partner voor de lokale politie in de strijd tegen de criminaliteit. Een man die een verdacht voertuig had aangemeld, kon onze diensten een witte Opel Vivaro beschrijven met Belgische nummerplaten. Het voertuig was spierwit en droeg geen reclame. Het gedrag dat door onze buurtbewoner werd beschreven, was zo vreemd dat het aan de melder was opgevallen en hem aangezet heeft om de nummerplaat en de beide inzittenden nauwgezet gade te slaan.

De beide personen werden omschreven als Oost-Europees type waarvan een redelijk corpulent was en een gele bouwvakkershelm droeg. Onder de helm leek het licht krullend haar. De tweede persoon was lang en mager, niets opvallend verder. De subtiele beschrijving van de helm kon door onze diensten gelinkt worden aan gelijkaardige, verdachte feiten een paar dagen eerder in een aanpalende straat en in een naburige gemeente.Het kan niets zijn maar deze meldingen helpen onze diensten een serieuze stap vooruit om eventueel ons onderzoek verder te helpen. Daarom doen wij nogmaals een beroep op elkeens burgerzin. Uw melding kan altijd het verschil maken en ons het ontbrekende puzzelstukje bezorgen.

Alle nuttige inlichtingen kunnen gemeld worden op tel. 02 371 22 28 van de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw.
De politie vraagt elke verdachte handeling onmiddellijk te melden op bovenvermeld telefoonnummer of “101”.

Update 06/02/2014: Bericht van de politie –wij kunnen u meedelen dat onze diensten gisteren, 05/02/2014, een tip kregen van een alerte burger uit de Watertorenstraat.

Iemand heeft een verdacht voertuig aangemeld bij onze diensten. Wij hebben onmiddellijk de beschikbare ploegen ter plaatse gestuurd.

Na een korte patrouille, werden de twee verdachten, waarvan één met de gele bouwvakkershelm, opgemerkt. Terwijl onze ploeg zich draaide, zagen zij hoe de twee in een witte Opel Vivaro stapten. Onze ploeg ging over tot interceptie en identificatie van de beide inzittenden.

Onze diensten kunnen meegeven dat het hier om Ierse klusjesmannen gaat. Zij bieden zoals algemeen geweten klusjes aan die u veel geld kunnen kosten en meestal niet naar onze kwalitatieve normen worden uitgevoerd. Wij raden u dan ook aan, niet in te gaan op dergelijke voorstellen.

Wij wensen jullie te danken voor de vlotte melding en het uitkijken naar verdachte toestanden. Natuurlijk mag u dergelijke zaken blijven melden en zullen wij steeds zo snel mogelijk de ploegen ter plaatse sturen.
Mede dankzij uw hulp, kunnen wij samen gaan voor een veilige gemeente. Waarvoor DANK!!”

%d bloggers liken dit: