2014-02-03-provincie-site-smartphoneVLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant biedt een mobiele versie aan van de officiële provinciesite. Deze versie is speciaal gemaakt voor smartphones: http://m.vlaamsbrabant.be.

Web Team Vlaams-Brabant: “We zagen in de bezoekersstatistieken van de afgelopen jaren een stijgend aantal bezoeken via smartphone. Daarom kiezen we er nu voor om een mobiele versie van onze website voor smartphones aan te bieden. Wie de provinciale website bekijkt via zijn smartphone wordt automatisch doorverwezen naar de mobiele versie.

In 2013 kreeg de provinciale website 881.000 bezoeken, waarvan 87% met een gewone computer of een laptop, 8% met een tablet en 5% of 45.000 bezoeken met een smartphone. In 2012 gebeurden 2,3% van de bezoeken nog met een smartphone. En in 2011 slechts 0.002%.

De mobiele website is momenteel nog een beperktere versie van onze gewone website. We bieden het nieuws, activiteiten, adressen, een meldingsformulier en verwijzingen naar sociale media aan. Na deze opstartfase gaan we de bezoeken analyseren en waar nodig verbeteringen aanbrengen. Men kan de mobiele versie van de website bereiken via http://m.vlaamsbrabant.be “

%d bloggers liken dit: