2011-07-05-speelplein_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Het college van burgemeester en schepenen keurde begin januari de conceptnota speelpleinwerking reeds goed. Ook de gemeenteraad gaf gisteren zijn fiat!

Tijd om de inwoners op de hoogte te brengen van enkele belangrijke wijzigingen’, aldus Bart Keymolen, schepen van Jeugd en Speelpleinwerking.

Gedurende 7 zomervakantieweken kunnen kinderen terecht bij de gemeentelijke speelpleinwerking ‘De Leeuwtjes’. Van 30 juni tot 18 juli (met uitzondering van 11 juli) en van 28 juli tot 22 augustus (met uitzondering van 15 augustus) bezorgen een 60-tal animatoren de Leeuwse kinderen onvergetelijke vakantiemomenten. Zoals de voorbije jaren gaan de activiteiten van de kleuters door in de gemeenteschool ’t Populiertje en voor de lagere schoolkinderen in Zonnig Leven. Elke morgen en elke avond is er opvang voorzien op deze locaties alsook in de gemeentelijke basisschool Wegwijzer te Ruisbroek. Het speelplein staat open voor kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar, woonachtig in Sint-Pieters-Leeuw of er school lopend.
Ook in 2014 zal er busvervoer worden voorzien vanuit Ruisbroek naar ’t Populiertje en Zonnig Leven. Voortaan zal deze dienst betalend zijn, een dagrit heen en terug kost 3 euro per kind.
Om niet aan kwaliteit te moeten inboeten, worden de opvangprijzen aangepast. Een kind gedomicilieerd in Sint-Pieters-Leeuw betaalt 10 euro, een tweede en volgend kind krijgt 25 % korting. Voor kinderen die niet in onze gemeente wonen, wordt de prijs verhoogd naar 15 euro per dag. Het gemeentebestuur blijft fiscale attesten afleveren voor de aangerekende en betaalde kosten!

Bart-KEYMOLEN_schepen_Sint-Pieters-Leeuw

Schepen Bart Keymolen draagt kwaliteit hoog in het vaandel: ‘Om de kwaliteit te kunnen waarborgen gaan we vanaf dit jaar een beperking zetten op het aantal deelnemers en kan er enkel per volledige week ingeschreven worden. Op die manier kunnen animatoren hun groep met de nodige aandacht en professionaliteit begeleiden. Ouders kunnen hun kinderen vanaf half april online inschrijven en doen dit dan ook liefst zo snel mogelijk.’

We hebben de voorbije speelpleinweken gemerkt dat anderstalige kinderen het vaak moeilijk hebben om in de omvang met vriendjes Nederlands te praten. Er zal tijdens de speelpleinwerking extra aandacht worden besteed aan het stimuleren van het gebruik van de Nederlandse taal,’ laat schepen Bart Keymolen tot slot nog weten.

De jeugddienst is nog op zoek naar gemotiveerde animatoren.
Wie zich kandidaat wil stellen, kan dit online via de site www.sint-pieters-leeuw.be/jeugd.

Vanaf februari is het mogelijk je kandidatuur te stellen.

Meer info over het speelplein: www.sint-pieters-leeuw.be/jeugd, via het gemeentemagazine infoLeeuw of bij de jeugddienst T 02 370 28 86.
Wil je meer weten over andere activiteiten die georganiseerd worden door de jeugddienst: jeugddienst@sint-pieters-leeuw.be.

%d bloggers liken dit: