SINT-PIETERS-LEEUW: – Op 18 december was het Internationale Dag van de Migrant.
Ook in Sint-Pieters-Leeuw wilde men deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. De werkgroep integratie ging in dialoog met mensen van vreemde origine over migrant zijn.

2013-12-22-dag-migrant
Hoe zijn de mensen rond de tafel in Sint-Pieters-Leeuw terecht gekomen? Van waar komen ze en welke omzwervingen hebben ze gemaakt? Wat missen ze het meest uit hun thuisland? Wat vinden ze leuk aan het wonen in Sint-Pieters-Leeuw?
Er waren fascinerende verhalen van liefde en hoop, maar ook moeilijke getuigenissen over oorlog en eenzaamheid. Maar er was vooral veel inzet om elkaar te leren kennen, naar elkaar te luisteren en na te denken over hoe we het samenleven in Sint-Pieters-Leeuw kunnen bevorderen. Veel goede ideeën, een positieve ingesteldheid en enthousiaste mensen waarop het bestuur de komende jaren kan verder bouwen.

Er zijn vandaag naar schatting 192 miljoen mensen die buiten hun geboorteplaats leven, dat is ongeveer drie procent van de wereldbevolking. Dit betekent dat 1 op elke 35 personen in de wereld een migrant is.

Op 18 december 1990 ondertekende de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de internationale conventie over de bescherming van de rechten van alle gastarbeiders en hun families. In de context van het stijgend aantal migranten wereldwijd riep de Algemene Vergadering van de VN in 2000 18 december uit als de Internationale Dag van de Migrant.

%d bloggers liken dit: