2013-12-02-goupSINT-PIETERS-LEEUW: – Distributiebedrijf Eandis overhandigde vandaag een elektrische wagen aan de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Deze wagen wordt gedurende drie maanden ter beschikking gesteld van de gemeente. Op die manier is Sint-Pieters-Leeuw via Eandis partner in het EVAproject, dat de uitdagingen rond elektrische mobiliteit in Vlaanderen onderzoekt en aanpakt.

In het kader van het EVA-project (Elektrische Voertuigen in Actie) heeft Eandis afgelopen anderhalf jaar op 71 locaties oplaadpunten voor elektrische auto’s en voor elektrische fietsen of scooters ingevoerd om zo te komen tot een netwerk van oplaadeilanden verspreid over Vlaanderen. Op die manier kan er invulling worden gegeven aan de doelstellingen van het EVA-project om binnen een straal van 20 km of binnen de 20 minuten een oplaadpunt binnen bereik te hebben.

Maar Eandis gaat nog een stap verder. Het distributiebedrijf van zeven Vlaamse gemengde distributienetbeheerders voor elektriciteit en aardgas – waaronder Iverlek – heeft een aantal elektrische voertuigen aangeschaft om uit te lenen aan openbare besturen. Het is de bedoeling om deze openbare besturen kennis te laten maken met de eigenschappen en de mogelijkheden van de elektrische wagens.

De elektrische wagen die vandaag aan het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw werd overhandigd, is een Goupil. De wagen wordt gedurende drie maanden gratis ter beschikking gesteld van de gemeente.

Het aanbod van Eandis sluit perfect aan op het beleid van de gemeente dat staat voor leefbaardere, gezondere en schone leefomgeving met minder energiegebruik, minder fossiele energie, meer groene energie, meer natuur en meer lokale initiatieven om duurzame ontwikkeling versnellen.

Bart-KEYMOLEN_schepen_Sint-Pieters-LeeuwSchepen van Openbare werken Bart Keymolen:“Ik ben verheugd dat we hier vandaag mogen staan om de sleutel van onze elektrische testwagen in ontvangst te nemen van onze partner Eandis.
Toen we begin dit jaar de vraag kregen om mee in het EVA-project te stappen om gedurende drie maanden een voertuig te testen moesten we niet lang nadenken.We hebben van de opportuniteit gebruik gemaakt om een echt werkpaard te vragen. Deze kipwagen zal ingezet worden bij de dienst openbare reinheid.
We zetten voluit in op een propere leefomgeving en daar sluit dit elektrisch voertuig perfect bij aan. De relatief korte afstanden en het veelvuldig vertrekken zou bij een traditioneel voertuig op fossiele brandstof een aanzienlijke uitstoot met zich meebrengen. Met deze kipper kunnen we werken uitvoeren aan nul emissie! Ik hoop dat we binnen 3 maand, na de evaluatie, van een ‘wordt vervolgd’ kunnen spreken!

%d bloggers liken dit: