SINT-PIETERS-LEEUW: – Op maandag 11 november 2013 vanaf 08.00 uur is het tijd voor de traditionele jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw. In het centrum van de gemeente wordt het een gezellige drukte waar heel wat te beleven valt. Naast de typische eet- en drankstandjes zullen tal van marktkramers hun waren aan de man brengen. Om de parkeerdruk in het centrum te verminderen, kan opnieuw gratis gebruik worden gemaakt van de pendelbussen tussen de Makro-parking en de jaarmarkt. Ook dit jaar worden er extra shuttlediensten vanuit Vlezenbeek en Ruisbroek ingezet.

Nieuw dit jaar is de organisatie van een slotconcert, met om 17.30 uur als voorprogramma Jack Puut op het mobiel podium voor het gemeentehuis en om 19.30 uur het optreden van Free Souffriau in de feesttent op de parking van het gemeentehuis.
2013-10-28-persconferentie_jaarmarkt-Sint-Pieters-Leeuw_2013
Burgemeester, Luc Deconinck: ” De jaarmarkt is het grootste evenement dat in Sint-Pieters-Leeuw georganiseerd wordt.Er zullen dit jaar 280 kramen opgesteld staan, en er komen er nog steeds aanvragen bij.  De standen zullen opgesteld staan in een parcours van 2,5 kilometer. We verwachten zo’n 20.000 bezoekers al hangt veel van het weer af.

2013-11-11-affiche_jaarmarkt_sint-pieters-leeuwSchepen van markten, Luc Vanruysevelt: ” Sinds dit jaar is de affiche voor de jaarmarkt gemaakt in retro-look. In het gemeentelijk archief vonden we deze tekening uit de jaren 70 terug. Deze werd getekend door kunstenaar, beeldhouwer Marcel Timmermans. We zullen deze tekening de volgende 6 jaren gebruiken om de jaarmarkten in de gemeente aan te kondigen.

Parcours jaarmarkt
Het parcours van de jaarmarkt loopt zoals vorig jaar langsheen de Pastorijstraat incl. roronde), Rink (incl. parking hoofdbibliotheek  waar er een rommelmarkt en stand van de kunstacademie is), Joseph Depauwstraat, Pepingsesteenweg (Tussen Europalaan en Impeleer)  Hendrik Vanhouchestraat, Garebaan, Jules Sermonstraat, Renè Balléstaat en Topstraat (van Rink tot voetweg naast Den Top).

Prijskamp dieren
Een publiekstrekker blijft de prijskamp van de tentoongestelde dieren aan de Pepingsesteenweg.
zadelpaarden, pony’s, boerenpaarden – schapen – geiten – pluimvee – konijnen,…
De reisduiven staan opgesteld in het gemeentelijk magazijn in de Topstraat.
Aanvang wedstrijd: 10.00 uur
Inlichtingen, deelnemingsvoorwaarden en programma: T 02 371 63 25

2013-11-11-affiche-slotconcert-jaarmarktNIEUW: SLOTCONCERT MET FREE SOUFFRIAU
Nieuw dit jaar wordt de jaarmarkt afgesloten met een slotconcert op de parking van het gemeentehuis.

– Als voorprogramma (gratis) brengen het Leeuwse Jak Puut en de Shprïcj om 17.30 uur als verwarmende coverambiance op het mobiel podium voor het gemeentehuis.

– Free Souffriau in concert sluit de jaarmarkt om 19.00 uur af in de feesttent op de parking van het gemeentehuis
5 euro VVK of 7 euro aan de kassa
tickets te koop via Cultuurcentrum Coloma
T 02 371 22 62 of cultuur@sint-pieters-leeuw.be

– Voor de laatste muzikale noot zorgt Ben Braillard vanaf 20.30 uur.
.

Tentoonstelling Leeuw Art
De 72ste editie van Leeuw Art vindt plaats in het Colomakasteel (gelijkvloers). De tentoonstelling is vrij toegankelijk.

Parkeren
langsheen de Galgstraat (vanaf de Europalaan tot Lotstraat) wordt van 06.00 uur tot 22.00 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Aan de kant met de pare huisnummers geldt een parkeerverbod. Langsheen de Victor Nonnemanstraat (tussen de Hoogstraat en de rotonde gemeentehuis) wordt van 08.30 tot 17.30 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Aan de kant met de pare huisnummers geldt een parkeerverbod.

2008-11-11-jaarmarkt_sint-pieters-leeuw_pendelbus_2Pendelbussen tussen parking Makro en centrum Sint-Pieters-Leeuw 09.00 tot 21.00 uur.
Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro (Bergensesteenweg 427) en de jaarmarkt (hoek Galgstraat – J. De pauwstraat).
Drie tot vier bussen pendelen vanaf 09.00 uur tot 21.00 uur (na slotconcert) onafgebroken tussen beide bestemmingen.
.

2012-11-11-opbouw-jaarmarkt (24)Shutteldiensten Vlezenbeek en Ruisbroek
Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttlediensten uit VLezenbeek en Ruisbroek met zes hybride auto’s.

– Vlezenbeek: Tussen Gemeenteplein en Brusselbaan.Van 9.00 tot 17.00 uur
– Ruisbroek: Tussen Kerkplein en kruispunt Pauwke Van 9.00 tot 17.00 uur.

De-Lijn_omleidingenOmleidingen bussen De Lijn tijdens jaarmarkt
Lijn 170: Brussel – Sint-Pieters-Leeuw – Halle
Niet-bediende haltes:
Sint-Pieters-Leeuw – Den Huysman, Gemeentehuis, Kerk en Oud Station
Alternatieven:
– de halte ‘Sint-Pieters-Leeuw – Coloma’, op de Galgstraat
– een tijdelijke halte op de Galgstraat ter hoogte van de Depauwstraat.
Lijn 144: Leerbeek – St.P.Leeuw – Brussel
Niet-bediende halte:
Sint-Pieters-Leeuw – Gemeentehuis, op de Pastorijstraat
Alternatieven:
– de halte ‘Sint-Pieters-Leeuw – Gemeentehuis’, op de Brusselbaan, richting Sint-Pieters-Leeuw
– een tijdelijke halte op de Brusselbaan, richting Brussel.

veiligheid
Gezien de grote volkstoeloop tijdens de jaarmarkt wordt een multidisciplinaire cel opgericht (cel met vertegenwoordigers van alle disciplines – brandweer – lokale politie, rode kruis, gemeente en communicatiedienst) om de efficiënte afstemming van de hulpdiensten te bekomen bij incidenten.

Commissaris Christian Steens: ” De lokale politie zal van 5 uur ’s morgens tot 3 uur ’s nachts zo’n 15 mensen inzetten voor de verkeersveiligheid en ordehandhaving op de jaarmarkt als op het volledige grondgebied van de gemeente.

Ook dit jaar krijgen we extra versterking van de federale politie zo zullen er steeds 2 ploegen van de cavalerie patrouilleren n leveren ze 6 mensen van de interventiedienst.Buiten deze bezetting bemannen we natuurlijk ook onze stand op de jaarmarkt waar ook de kantelwagen aanwezig zal zijn.Op de stand zal zeker ook steeds één wijkinspecteur aanwezig zijn om vlot aanspreekbaar te zijn voor inwoners uit Leeuw die met vragen zitten.
Voor de veiligheid zal net als de voorbije jaren na 18.30 uur geen jenever meer geschonken mogen worden en mogen de café’s geen bier in glazen meer schenken maar in plastic bekertjes
. “

%d bloggers liken dit: