SINT-PIETERS-LEEUW: – Tijdens de afgelopen week hield de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw opnieuw een actie hondenpoep. In totaal werden 80 hondenbaasjes gecontroleerd dewelke allen in het bezit waren van een hondenpoepzakje en geen enkele kon op heterdaad betrapt worden.
Zes personen kregen wel een verwittiging omdat ze niet in het bezit waren van een reservezakje.

De actie werd één dag bijgewoond door een controleur van het Ministerie van Volksgezondheid ter controle van de registratie (chipping). Eén hond had geen chip en werd doorverwezen naar een dierenarts, bij drie honden klopten de adresgegevens niet en één hond was niet gekoppeld aan de juiste eigenaar. De verdere afhandeling en verdere controle hiervop wordt uitgevoerd door de controledienst van de Fod Volksgezondheid.

In vergelijking met voorgaande controles blijkt dat na diverse oproepen via Info-Leeuw, website en sociale media politie de hondenbezitters voldoende op de hoogte zijn in het bezit te moeten zijn van een zakje bij het uitlaten van hun hond.

Gelet er nog regelmatig o.a. trottoirs hondendrollen worden aangetroffen wordt nogmaals een oproep gedaan om dan ook zo nodig daadwerkelijk de hondenzakjes te gebruiken.

Bij vaststelling op heterdaad wordt onverwijld een Gas (Gemeentelijke Administratieve Sanctie) van min. 60 euro opgesteld.

%d bloggers liken dit: