2013-10-15-isolatiePAJOTTENLAND / SINT-PIETERS-LEEUW: – Afgelopen winter organiseerde het educatief centrum de Paddenbroek vanuit haar Kyoto in het Pajottenlandproject een samenaankoop voor dak- en zoldervloerisolatie. Dit was een groot succes. In totaal waren meer dan 1100 geïnteresseerden aanwezig op de informatie- en contactavonden. 
Tot nu toe werden reeds 200 woningen door middel van lokale aannemers voorzien van dak- en zoldervloerisolatie. De voorwaarden van deze samenaankoop zijn nog geldig tot het einde van dit jaar en dit voor alle gezinnen van het Pajottenland en de Zennevallei.
Komende winter organiseert de Paddenbroek een samenaankoop van muurisolatie. In elke gemeente van het Pajottenland en de Zennevallei wordt een informatieavond georganiseerd over muurisolatie. Geïnteresseerde gezinnen krijgen alle informatie over muurisolatie en de huidige premies.

2013-10-15-houtvezelisolatieplaten-buitengevel-HerneTegelijkertijd zal opnieuw een samenaankoop voor de plaatsing van muurisolatie plaatsvinden. Concreet zullen hiervoor bij voorkeur lokale aannemers geselecteerd worden die isolatie kunnen plaatsen in de spouwmuur, tegen de buitengevel of langs de binnenkant. Deze aannemers worden geselecteerd op basis van goede uitvoering, ervaring, referenties en een scherpe prijs. Ze zullen hun voorwaarden voorstellen op de contactavonden.
Alle inwoners van onze regio zullen bij deze aannemers een gratis offerte kunnen laten opmaken volgens de voorwaarden van de samenaankoopactie. Deze offertes en de uitvoering zal opgevolgd worden vanuit het Kyotoproject.
De eerste informatieavonden gaan door vanaf 22/10. De eerste contactavonden vanaf 06/01/2014.

2013-10-15-spouwmuurisolatieDinsdag 10/12/2013 om 19.30 uur: Informatieavond in Sint-Pieters-Leeuw Colomazaal kasteel Coloma Jozef Depauwstraat 25 Sint-Pieters-Leeuw
Deze sessies worden georganiseerd in samenwerking met Dialoog en met de steun van het netbedrijf Infrax en van het steunpunt Duurzaam Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant.

Deze actie wordt samen met vele partners georganiseerd: het provinciaal steunpunt Duurzaam Bouwen, ACV en ACW Halle, Vilvoorde, Pajottenland+, de 15 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei, KWB Pajottenland, OKRA, Opbouwwerk Pajottenland, PajoPower, de verschillende woonwinkels en het energieadviescentrum van Dialoog.
Meer informatie is te verkrijgen in het Educatief centrum de Paddenbroek te Gooik via 02/306.45.62, via info@paddenbroek.be of op www.kyotoinhetpajottenland.be.

%d bloggers liken dit: