2010-04-25-fietsknooppuntennetwerk-opening_gemeentehuis_14VLAANDEREN/SINT-PIETERS-LEEUW: – Het tweede Integraal Fietsinvesteringsprogramma tot en met 2015 is goed voor 516 fietsprojecten in Vlaanderen.
Ze betekenen een investering van minstens 300 miljoen euro door het Vlaamse Gewest. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft het nieuwe meerjarenprogramma vandaag voorgesteld. De realisatie van dat programma is belangrijk om ontbrekende schakels in het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk te realiseren en zo verkeersveilige en comfortabele aaneengesloten fietsnetwerken te maken. Het doel is missing links weg te werken, fietssnelwegen aan te leggen en bij elk project de fietstoets te gebruiken.

Sinds 1 maart 2013 zijn er via het nieuwe Mobiliteitsdecreet nieuwe procedures van kracht in de samenwerking tussen de Vlaamse overheid en de lokale besturen. Bij consensus in de Gemeentelijke Begeleidingscommissie moet het project niet meer opnieuw besproken te worden in de Regionale Mobiliteitscommissie, een unieke nota volstaat nu dikwijls in plaats van gespreide start- en projectnota’s, etc Zo kunnen fietsprojecten sneller gerealiseerd worden.

Vlaams minister Hilde Crevits: “Vlaanderen behoort tot de topregio’s voor het fietsen in Europa. In de toekomst moeten we absoluut verder bouwen aan de infrastructuur. Daarnaast verdient de combinatie van verschillende vervoersmiddelen zoals openbaar vervoer en fiets extra stimulansen. Het nieuwe meerjarenplan is een ambitieus plan en betekent weer een flinke stap vooruit in de realisatie van een gedegen fietsnetwerk in Vlaanderen.

Subsidies – Fietsfonds (fietspaden langs gemeentewegen) voor Sint-Pieters-leeuw:
– Pelikaanberg en Lenniksesteenweg
– Pedestraat

%d bloggers liken dit: