VLEZENBEEK: – Vrijdag werden de resultaten bekendgemaakt van de World Beer Awards 2013. Brouwerij Lindemans viel daarbij flink in de prijzen. De lambiekbrouwerij uit het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek sleepte maar liefst vier Europese medailles en drie wereldawards in de wacht. Lindemans Oude Kriek Cuvée René schoot de hoofdvogel af en eindigde als eerste in de categorieën ‘World’s Best Sour Beer’ en ‘World’s Best Kriek’.
152 P115 ETAL21
Ook andere bieren van brouwerij Lindemans vielen in de prijzen.
De Oude Gueuze Cuvée René behaalde goud in de categorieën ‘World’s Best Gueuze’ en ‘Europe’s Best Label’.
In de categorie ‘Europe’s Best Lambic’ eindigde Lindemans Apple op de eerste en Lindemans Pecheresse op de tweede plaats. Lindemans Kriek behaalde een verdienstelijke tweede plaats in de categorie ‘Europe’s Best Kriek’.

De World Beer Awards is een van ’s werelds belangrijkste biercompetities. De wedstrijd vond plaats in het Britse Norwich. www.worldbeerawards.com
Resultaten:
– World’s Best Sour Beer: Lindemans Oude Kriek Cuvée René
– World’s Best Kriek: Lindemans Oude Kriek Cuvée René
– World’s Best Gueuze: Lindemans Oude Gueuze Cuvée René
– Europe’s Best Label: Lindemans Oude Gueuze Cuvée René
– Europe’s Best Lambic: Lindemans Apple
– Europe’s Silver Lambic: Lindemans Pecheresse
– Europe’s Silver Kriek: Lindemans Kriek

Kriek_LindemansDe familie Lindemans is al bijna twee eeuwen actief in de biersector. Momenteel is de zesde generatie aan zet. Brouwerij Lindemans groeide uit tot een gevestigde waarde in de internationale bierwereld. Met een productie van ruim 85.000 hectoliter (2012) is de brouwerij de grootste onafhankelijke familiale lambiekbrouwerij. Behalve Oude Gueuze, Oude Kriek, Gueuze, Kriek en Faro produceert Lindemans ook verschillende fruitbieren op basis van lambiek (Framboise, Cassis, Apple en Pecheresse). Op dit ogenblik telt de familiale onderneming 25 medewerkers. Dat aantal zal met 15 à 20 personen toenemen, want onlangs werd naast de historische hoeve de eerste steen gelegd van een nieuw bedrijfsgebouw. Hierdoor zullen de productie- en opslagcapaciteit op termijn verdubbelen. Tegen mei 2014 moeten de bouwwerkzaamheden voltooid zijn.

www.lindemans.be

%d