GEMEENTERAAD_Sint-Pieters-Leeuw_bannerSINT-PIETERS-LEEUW: – Op de agenda van de gemeenteraad stond vanavond als agendapunt 19 en 20: ” Begrotingswijziging 2 – 2013 – gewone- en buitengewone dienst gemeente “.

Jos Speeckaert, schepen van Financiën en begroting: ‘ Terwijl na begrotingswijziging 1 nog een geraamd verlies van bijna 3 miljoen euro werd vastgesteld, komen we na deze begrotingswijziging uit op een positief resultaat van bijna 1,5 miljoen euro.

Jos-SPEECKAERT_1ste-schepen_Sint-Pieters-LeeuwDat heeft vooral te maken met het doorstorten van een achterstallig bedrag van 2.300.000 euro van de onroerende voorheffing en het inschrijven van een overschot van het OCMW naar de gemeente van iets meer dan 2 miljoen euro (= gecumuleerd overschot van vele jaren), waarvan ongeveer 1 miljoen reeds werd teruggestord. Van het ander miljoen wordt de helft in 2014 en de andere in 2015 teruggestort.

In de buitengewone uitgaven krijgen we als grote brok de afbetaling van de nieuwe school (Den Top) aan de Garebaan voor een globaal bedrag van 7,5 miljoen euro, waarvan we nog ongeveer 4 miljoen euro subsidies verwachten. Het dossier is binnen maar het juiste subsidiebedrag is nog niet gekend.

Verder staat er nog een bedrag van 78.000 euro ingeschreven voor de inrichting van het containerpark om dit tegen 1 januari 2014 operationeel te kunnen maken.’

%d bloggers liken dit: