VLEZENBEEK: – In juli werd in de Chinese hoofdstad Beijing de Miss Lindemans Kriek-verkiezing georganiseerd. De 22-jarige Liu Yi sleepte toen de titel ‘Miss Kriek 2013’ in de wacht.
Vandaag bezocht ze samen met enkele Chinese journalisten brouwerij Lindemans in Vlezenbeek en de stad Brussel.

2013-09-17-misskriekchina_bij-brouwerij-Lindemans
Tijdens de jaarlijkse Miss Kriek-verkiezing werden de kandidates tussen 18 en 28 jaar op hun communicatievaardigheden, talenten en voorkomen beoordeeld. Liu Yi, de winnares van dit jaar, vertegenwoordigt brouwerij Lindemans bij tal van grote evenementen in China. Zij woont in Beijing en studeert aan het Canvard Institute (Beijing Technology & Business University).
De wedstrijd promoot Kriek bij Chinese bierliefhebbers en bij jonge vrouwelijke consumenten in het bijzonder. Tegelijk moet de wedstrijd de merkbekendheid van Lindemans op de Chinese markt vergroten.

Liu Yi: ‘Kriek Lindemans is een fruitig en verfrissend bier. De kleur is goed want rood is in China een belangrijke kleur. Rood staat in China voor geluk.
Bijvoorbeeld meisjes huwen bij ons in het rood. Op de beurs betekent rood positief en groen negatief, in tegenstelling tot Europa.’

Dirk Lindemans: “Na het brouwerijbezoek gaat het richting hoofdstad, waar Freddy Thielemans, burgemeester van Brussel, haar in het stadhuis persoonlijk zal verwelkomen. Daarna staat nog een fotosessie en een bezoek aan o.a. de Grote Markt, Manneken Pis, de Poechenellenkelder en het Atomium op het programma.”
Geert Lindemans: “ Liu Yi bezocht gisteren ook de regio, die de bakermat is van onze Lambiek, Geuze en Kriek. Zij verblijft in het wellness- gastenverblijf Zen Your Life te Groot-Bijgaarden, waar ze reeds kon genieten van een therapeutische massage op basis van lambiek en hopstempels”.

Op dit ogenblik telt de familiale brouwerij Lindemans 25 medewerkers. Dat aantal zal met 15 à 20 personen toenemen, want onlangs werd naast de historische hoeve de eerste steen gelegd van een nieuw bedrijfsgebouw (zie artikel 24/06/2013). Hierdoor zullen de productie- en opslagcapaciteit op termijn verdubbelen. Tegen mei 2014 moeten de bouwwerkzaamheden voltooid zijn.
Met de huidige productie van ruim 85.000 hectoliter (2012) is de brouwerij reeds de grootste onafhankelijke familiale lambiekbrouwerij.
Behalve Oude Gueuze, Oude Kriek, Gueuze, Kriek en Faro produceert Lindemans ook verschillende fruitbieren op basis van lambiek (Framboise, Cassis, Apple en Pecheresse).
Meer info: www.lindemans.be

%d bloggers liken dit: