2013-08-28-oproepPAJOTTENLAND: – Erfgoedcel Pajottenland en Zennevallei doet een projectvoorstel: ” WOI herdenking op kindermaat

Bij de herdenking van ‘De Groote Oorlog’ mogen ook kinderen niet vergeten worden. We stellen daarom ‘Kinderen in bezet gebied’ aan je voor. Dankzij dit educatieve en interactieve project krijgen kinderen en leerkrachten een toegang op maat tot WOI. Misschien wil je als lokaal onderzoekerzelf het WOI-erfgoed uit jouw gemeente op een goede manier ter beschikking stellen van scholen? Of was je als leerkracht op zoek naar een goed instrument om lokaal rond de oorlog aan de slag te gaan? Zocht je alscultuurbeleidscoördinator naar mogelijkheden om de scholen en de lokale heemwerking rond dit thema samen te brengen? Dat kan via dit platform.

Ben je benieuwd? Kom dan op woensdag 18 september 2013 om 19u naar het Stadsarchief van Halle (Sportcomplex De Bres, Mgr. Senciestraat 13 in Halle).

De ontwikkelaar van het project, Erfgoedcel Bie-Terf, doet dan het hele project uit de doeken en we bespreken of we met dit educatieve project ook in het Pajottenland en Zennevallei van start willen gaan.

Inschrijven tot 9 september bij karen@erfgoedcelpz.be

Neem dan alvast een kijkje op: http://terf.kindereninbezetgebied.be/grote-oorlog

%d