2013-06-14-hockey-Erica-coppeyBELGIË: – De Red Panthers (FIH 13) met Erica Coppey uit Sint-Pieters-Leeuw speelden vanavond hun tweede duel op het Europees Kampioenschap hockey in Boom tegen topfavoriet en regerend Olympisch kampioen Nederland (FIH 1). Ze verloren met 0-2.

Nederland kwam na 10 minuten wedstrijd 0-1 voor via een rebound van  Van Den Heuvel. Nog geen minuut later stond het zelfs 0-2 door Drost die door de Belgische defensie dribbelde.
Nadien kwamen De Red Panthers terug in de wedstrijd en vochten om hun achterstand ongedaan te maken maar de ruststand bleef 0-2.

Na 7 minuten in de tweede helft kregen de Belgen een strafcorner maar deze kon niet omgezet worden evenals een mooie actie enkele seconden later.
De Belgen bleven druk zetten en weigerden zich verloren te geven maar ook in de tweede helft kwamen ze niet tot scoren.
De Red Panthers (FIH13) werden dus niet weggespeeld door de Nederlanders (FIH1) maar moesten wel het onderspit delven met een 0-2 eindstand.
Ondanks het verlies is dit geen slecht resultaat voor de Red Panthers, die een veel beter doelsaldo +7 kunnen voorleggen dan hun grootste concurrent Ierland.

De volgende wedstrijd van de Red Panthers in Groep A is op dinsdag 20 augustus om 18.00 uur: België – Ierland.
Winnen de Red Panthers of spelen ze gelijk tegen Ierland dan eindigen ze tweede in Groep A en gaan ze door naar de halve finale.

UPDATE 19/08/2013 om 09.30 uur:
Erica-Coppey_met-oudersErica Coppey vertelt ons hoe ze gisteren de wedstrijd beleefde:
Bij aankomst in het stadion werd snel duidelijk dat de clash der Lage landen niet enkel op het veld, maar ook naast het veld zou worden uitgevochten. Beide supportersgroepen riepen om het luidst en maakten om het meeste kabaal. Best wel leuk.

Op het veld gingen de Nederlandse meisjes verschroeiend van start. Gedurende de eerste 10min werden we weggeblazen, daarna kwamen we meer in het spel voor. Maar toen stonden we al 2-0 achter. De rest van de wedstrijd zijn we ons blijven verweren en hebben we een aantal kansjes bij elkaar gesprokkeld, maar nooit genoeg om de Olympische kampioen te verontrusten. Nederland is op alle vlakken gewoon nog beter dan ons. Dat is voor ons een drijfveer om te blijven werken en trainen, om zo beetje bij beetje dichter bij hun niveau te gaan aanleunen.

Vandaag 19/8 is het voor ons rustdag, we mogen wat langer uitslapen en vervolgens gaan we samen eens uit het hotel. Er staat een spelletje bowling op de planning. Daarna eten en rust en in de namiddag nog training en vanuit het hotel naar de wedstrijd van de heren kijken.
Dinsdag spelen we tegen Ierland, cruciale wedstrijd voor ons. Een gelijkspel volstaat voor een plaats in de halve finale, maar we gaan resoluut voor winst!
Over de rest van het toernooi wil ik mij niet te veel uitspreken, we bekijken match per match, stap per stap. En heel de ploeg is al gefocust en kijkt erg uit naar de wedstrijd tegen Ierland.

%d