2013-07-16-erwin-mobiliteitREGIO: – Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei organiseert ism Arch’educ een “Fotografiecursus: Met een oog op Mobiliteit”.

In deze fotografiecursus werken we rond het centrale thema mobiliteit.
Mobiliteit als middel om ons van a tot z te brengen maar ook als getuige van een historische evolutie die een enorme impact heeft op onze omgeving. Soms is mobiliteit een reden tot frustratie, wanneer je maar weer eens in de file staat. Soms is het ontspannend, bijvoorbeeld wanneer je al fietsend door het groene Pajottenland rijdt. Mobiliteit laat ons niet onberoerd. Het is dan ook het ideale thema om als beginnende fotograaf een kritische, esthetische of historiserende kijk op te geven.

Wat leer je tijdens deze cursus ?
Hoe vaak fotograferen we op de automatisch stand? Vol vertrouwen drukken we op de knop zonder te beseffen dat het toestel voor jou het resultaat bepaalt. Beroepsfotograaf Erwin Alsteens leert je de basisbegrippen, en de technische knepen van de fotografie, maar ook hoe je een beeld componeert. Hij laat je ook kijken in zijn grote trukendoos. Na een praktijkoefening in de namiddag, worden de foto’s samen besproken. Daarenboven kan jou foto worden tentoongesteld tijdens de Autovrije Zondag in Ternat (22/09).

2013-07-16-erwinDe fotograaf Erwin Alsteens (°13-10-1970)
Al van kindsbeen was Erwin gepassioneerd voor fotografie en studeerde dan ook fotografie. Met zijn diploma op zak, klopt hij aan bij Studio Teurlings in Halle.
Daar leerde hij de knepen van het vak en specialiseerde zich in portretten reportages.

Erwin is een veelgevraagd fotograaf voor het vastleggen van evenementen. Zijn werk wordt ook gesmaakt in de media- en reclamesector. Zijn naam is onherroepelijk verbonden met de politieserie “Witse” waar hij op eigenwijze manier het gebeuren op de set op gevoelige plaat vastlegt. Een flink aantal foto’s in het boek “Witse, anders bekeken” zijn dan ook van zijn hand.

Praktisch
Wie: Volwassen amateurfotografen, voorkennis is niet noodzakelijk.
Wanneer: Cursus op zaterdag 7 september 2013 van 10u tot 17u, evaluatie op woensdag
11 september 2013 van 19u tot 22u.
Waar: Eetcafé de Vergaederingh, Markt 2, 1500 Halle

Inschrijven kan via info@archeduc.be, T: 02 454 54 01, meer informatie vind je op www.archeduc.be/vormingdetail.html?vid=1693.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder