2012-06-27-Erica-COPPEY_hockeyROTTERDAM: -Deze middag betraden de Red Panthers, met Erica Coppey uit Sint-Pieters-Leeuw en Emilie Sinia uit Dilbeek, een eerste keer het competitieveld in Rotterdam, waar een van de twee World League-semifinales doorgaat.  Aldaar kunnen wereldkampioenschap startplaatsen voor Den Haag 2014 worden verdiend.
Onze hockeydames (IHF 13) verloren vandaag van Duitsland (IHF 5) met 0-3.

Sinds enkele maanden tracht de nationale damesploeg, zoals haar mannelijke tegenhanger, aan te sluiten bij de top van de wereld. En dit wil zeggen dat ook zij zich zullen moeten bewijzen tijdens de derde ronde van de World League, die deze donderdag in Rotterdam van start is gegaan.

Naast Italië, is België één van de twee overlevenden van alle vorige ronden van deze competitie. De dames van Pascal Kina zijn erin geslaagd om de eerste twee etappes van de World League in Wenen en in Kaapstad door te komen. Maar vandaag is de missie een pak moeilijker voor deze groep die blijft dromen van nog meer succes. De Red Panthers, momenteel dertiende op de wereldranking, zullen daar in Nederland moeten opboksen tegen zeer sterke kandidaten. Zij spelen na Duitsland nog tegen o.a. Nieuw-Zeeland (IHF 3) en Indië (IHF12).
.
De Duitsers bleken deze middag duidelijk een maatje te sterk voor de Red Panthers.

Red Panthers (België); Cavenaile, Fobe, De Groof, Raes, Van Lindt, Coppey, Sinia, De Vos (C), Nelen, D’Hooghe (GK), Boon. Subs; Khouzam (GK), De Scheemaekere, Vandermeiren, Rummens, Gerniers, Versavel, Beernaert.

%d bloggers liken dit: