SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanavond had in Coloma de vernissage plaats van de eindejaarstentoonstelling van de Leeuwse Kunstacademie jongeren en volwassen afdeling.
2013-06-07-eindejaarstentoonstelling-kunstacademie
Eén van de hoogtepunten dit academiejaar was de medewerking van de laatstejaars van de afdeling monumentale kunst aan het project hemelVAART (zie artikel 20 april) wat tevens hun eindwerk was.

De tentoonstelling van de volwassenenateliers kan ook bezocht worden op 8,9,15 en 16 juni 2013 in Cultuurcentrum Coloma.
2013-06-07-tt-kunstacademie
Voor de geïnteresseerden de  ateliers monumentale boetseer- en beeldhouwkunst voor volwassenen gaan tijdens het schooljaar door op dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond van 18.00 tot 21.30 uur; donderdagnamiddag van 13.30 tot 17.00 uur.
Meer info: kunstacademie@sint-pieters-leeuw.be – Rink 2, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Primeur op getuigschriften uitreiking kunstacademie

2013-06-07-eindejaarstentoonstelling-kunstacademie-diploma

Patrick Huybrechts, directeur van de Leeuwse Kunstacademie was vanavond ook erg verheugd dat hij de eerste getuigschriften mocht uitreiken aan de eerste mensen die 6 jaar geleden gestart waren met de 5 studiejaren in de volwassenen ateliers.

Ook enkele jongeren die hun cyclus van 6 jaar volbracht hadden waren geslaagd. Directeur Patrick Huybrechts hoopt dat ze in hun verdere leven creatief zullen omgaan met wat ze in de academie geleerd hebben..

2013-06-07-tt-kunstacademie-diploma-uitreiking

Gunther Coppens, schepen van onderwijs die van opleiding filosoof is, citeerde in zijn toespraak de Franse denker Michel Foucault om aan de leerlingen en kunstenaars van de kunstacademie te zeggen dat zij ook tijd en ruimte gebruiken in hun werken en zaken creëren waarmee we bezig zijn in ons leven.
Tijdens zijn bezoek aan de expo viel aan de schepen ook de kwaliteit en schoonheid van de werken op.
Gunther Coppens: ‘ Je merkt dat men met ziel en hart gewerkt heeft. Wat me meteen opviel bij mijn aankomst was op weg naar het kasteel de monumentale werken. Schitterend deze zouden eigenlijk zelf na de tentoonstelling de hele zomer in de tuin van Coloma moeten blijven staan.

2013-06-07-kunstwerk_de-Okkernoot_Chris-RammantVoorstelling kunstwerk “De Okkernoot”.

Het kunstwerk “De Okkernoot” is een 100 maal vergroot exemplaar van De Okkernoot en werd gerealiseerd door Chris Rammant, leerling aan de Leeuwse Kunstacademie.

Dit werk wordt binnenkort opgesteld aan De Okkernoot in Halle (www.deokkernoot.be).

De noot wordt gedragen door een stalen staaf geplaatst in een kuip die de bolster moet voorstellen, het geheel ondersteund in een houten opvang. Hierop werd de benaming van het kunstwerk aangebracht.
De startdatum van de drie tehuizen Vollezele, Halle en Denderwindeke staat gegrift in de houten steun.

%d