SINT-PIETERS-LEEUW: – De Koninklijke schuttersgilde Sint Sebastiaan van Sint-Pieters-Leeuw hield een academische zitting ter gelegenheid van haar 525-jarig jubileum in de polyvalente zaal van  Sint Antonius.
Er werd een jubileumboek voorgesteld die vooral de geschiedenis van de voorbije 25 jaar in woord en beeld weergeeft en als opvolger dient van het boek dat ter gelegenheid van het 500 jarig bestaan werd uitgebracht.
Verder werd het gloednieuwe gildebier “Leeuwse Schutter” voorgesteld en geproefd.
2013-05-17-a&cademische-zitting-525-Schuttersgilde_Sint-Sebastiaan

video academische zitting:

Gildebier “Leeuwse Schutter”
Bart en Kloris Devillé van Café – Brouwerij ‘Den Herberg’ uit Buizingen maakten voor Sint-Sebastiaan een nieuw bier, de Leeuwse Schutter.
2013-05-17-Leeuwse-Schutter_01 2013-05-17-Leeuwse-Schutter_02
Kloris Devillé: ‘ Voor de granen gebruikten we gerstemout, tarwemout en ruwe tarwe. Het is een vrij hoppig biertje geworden, fris en vol. Dit komt omdat er op drie tijdstippen in het brouwproces hop is toegevoegd. Twee maal tijdens het koken, dat is de bittere hop die dan wordt toegevoegd en naar het einde van het kookproces komen de aroma hoppen erin.’

Raf Meert 26 ste Ridder Sint-Sebastiaan
Hoofdman Danny Pierreux benoemde Raf Meert tot 26ste Ridder van De Koninklijke schuttersgilde Sint Sebastiaan en overhandigde hem hiervoor een erepenning.

Raf Meert 26 ste Ridder Sint-Sebastiaan
Raf Meert 26 ste Ridder Sint-Sebastiaan

Danny Pierreux: ‘ Ridder van de schuttersgilde wordt je niet zomaar. Het is ontstaan in de jaren 50 en zegt dat je ofwel 25 jaar in het bestuur moet zitten wat niet evident is of keizer moet zijn bij de Vlaamse Handboog vereniging of zoals in dit geval moet het bestuur je voordragen omdat je iets speciaal voor de schuttersgilde hebt gedaan.
Raf Meert heeft zich reeds vele jaren in de geschiedenis van onze Gilde verdiept en verdient deze erkenning dus ten volle‘.

Pittig detail, dat Raf zich echt vastbijt in zijn opzoekingswerk bleek nog maar eens. In zijn toespraak in januari zei hoofdman Danny Pierreux ik hoop maar dat Raf niets nieuws ontdekt tegen 17 mei 2013,…
Nadat alle uitnodigingen voor het 525 jarig bestaan verstuurd waren enkele maanden geleden ontdekte Raf Meert dat de vereniging reeds zo’n 23 jaren vroeger bestond dan tot nu bekend.
Dus bestaat Sint-Sebastiaan vandaag al zeker 548 jaar! (Binnen 2 jaar terug feest?!)
2013-05-17-525-jaar-schuttersgilde_anim

Meer info: www.sintsebastiaan.be

%d bloggers liken dit: