2013-05-02-Bike ExperienceBRUSSEL / REGIO: – Vandaag is de Bike Experience in gang getrapt. In totaal werden 404 duo’s van Bikers en Coaches gevormd.

Twee weken lang gaan ze de uitdaging aan om samen met de fiets naar het werk te rijden. Wie eenmaal van het fietsen in Brussel proeft, is vaak gewonnen voor het leven. Veel mensen hebben zin maar durven de stap niet alleen zetten.

Om ze dat extra duwtje in de rug en nuttig advies te geven om zich in het stadsverkeer te wagen, organiseren de Brusselse fietsorganisaties samen met Pro Velo en Mobiel Brussel de Bike Experience.
Deze campagne probeert het fietsgebruik op te waarderen door de nadruk te leggen op dagelijks gebruik in de best mogelijke omstandigheden.

Tijdens Bike Experience krijgen de deelnemers een aangepaste begeleiding. Niet alleen volgen alle kandidaten vooraf een opleiding ‘fietsen in de stad’, ze kunnen ook rekenen op een persoonlijke coaching tijdens de eerste drie dagen van Bike Experience. Zo krijgt elke beginnende fietser (‘Biker’) een ervaren fietser (‘Coach’) toegewezen die hem ’s ochtends en ’s avonds begeleidt op zijn woon-werktraject.

Niet alleen Brusselaars gaan de uitdaging aan, ook bekende pendelaars zoals Geena Lisa springen op de fiets. Samen met een coach ontdekt ook zij hoe ze met de fiets van het Centraal Station tot aan de VRT kan geraken.

Meer info: http://www.bikeexperience.be/nl.

%d