SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze ochtend werden de studenten en de gastgezinnen van Up with People officieel ontvangen door de burgemeester en de schepenen in de raadzaal van het gemeentehuis.
2013-04-30-upwithpeople_gemeentehuis_01

Up with People – de internationale, educatieve vzw – is met een groep van 120 jongeren uit 20 landen naar Sint-Pieters-Leeuw gekomen. Tijdens hun verblijf zullen zij vrijwilligerswerk verrichten in onze gemeente, twee shows opvoeren en bij plaatselijke gastgezinnen verblijven. De eerste show zal plaatsvinden op woensdag 1 mei in het sportcentrum A.J. Braillard te Ruisbroek en de tweede show gaat door op zaterdag 4 mei in Brussels Kart Expo te Groot-Bijgaarden.

Burgemeester Luc Deconinck verwelkomde de jongeren in Leeuw en dankte de gastgezinnen om hun hulp om deze week de jongeren een onderkomen te bezorgen. Verder bedankte hij Leeuwenaar Pieter Gyssels om de show naar de gemeente Sint-Pieters-Leeuw te halen evenals de gemeentediensten die de sporthal klaar stomen voor het optreden.
Hij maakte de jongeren ook warm om Leeuw toeristisch te bezoeken aan de hand van de titels van muziekliedjes.
Daarna volgde de ochtend meeting van Up With people, alle groepen kregen te horen hoe hun vrijwilligerswerk er vandaag zal uitzien en welk dag-thema ze vandaag extra in de verf zetten. Iedereen was blij dat dit vandaag ‘fun’ maken was.

Om iedereen in de juiste sfeer te brengen was er een korte lach sessie waar de hele zaal aan deelnam.
Maar gedisciplineerd als de groep is volstond een handopsteking om de rust in de raadzaal meteen terug te brengen en iedereen gefocust was om de volgende dag afspraken te aanhoren.  Waarna burgemeester Deconinck even terug het woord vroeg en zei dat deze manier van een korte lachsessie misschien een idee was om de volgende gemeenteraad mee te beginnen.
2013-04-30-upwithpeople_gemeentehuis_lachsessie

Up With People doet aan vrijwilligerswerk in Sint-Pieters-Leeuw

Op dinsdag 30 april en donderdag 2 mei zullen de studenten zich inzetten in de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Ruisbroek, Anderlecht en Alsemberg.
In de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zullen zij helpen in de Rozentuin, op domein Groenenberg, in rusthuis Sint-Antonius en Zilverlinde en in de scholen Den Top en Jan Ruusbroec. In Anderlecht gaan ze werken bij de Steinerschool en Minor N’Dako. Als laatste is er dan nog het Rode Kruis opvangcentrum in Alsemberg.
2013-04-30-upwithpeople-anim

Rotary Sint-Pieters-Leeuw geeft Minor N’Dako de kans om naar het concert van Up With People te gaan.

De Rotary club van Sint-Pieters-Leeuw besloot de passage van Up With People in Sint-Pieters-Leeuw niet ongemerkt voorbij te laten gaan.
Tijdens de week dat Up With People in Sint-Pieters-Leeuw is, zullen de internationale studenten vrijwilligerswerk verrichten in Minor N’Dako. Dat is een opvangtehuis voor kinderen en jongeren die zich in een problematische opvoedingssituatie bevinden. Naast de zorg voor minderjarigen staat Minor N’Dako ook voor het harmonieus samenleven van culturen, iets waar de Rotary club en Up With People zich sterk mee identificeren.
Steven Teurlings, voorzitter van de Rotaryclub van Sint-Pieters-Leeuw: “We vonden het een goed idee om de 20 kinderen van Minor en hun begeleiders uit te nodige voor de show op 1 mei in Ruisbroek. Bovendien is het een leuk extraatje voor de kinderen van Minor om de vrijwilligers die bij hen gewerkt hebben tijdens de week te zien stralen op het podium.”

1 mei 2013 om 19u30 in Sportcentrum A.J. Braillard, Wandelingstraat 54, 1601 Ruisbroek
4 mei 2013 om 19u30 in Brussels Kart Expo, A.Gossetlaan 11, 1702 Groot-Bijgaarden
Tickets: €15 voor kinderen t.e.m. 18, volwassenen betalen €20
Informatie en reservaties: www.upwithpeople.org/SPL 

Tickets kopen kan ook op de volgende plaatsen:

  • Bibliotheek (Rink),Rink 2
  • Klavertje 4 (Zuun),Georges Wittouckstraat 45
  • Beenhouwerij Jos (Negenmanneke), Weerstandsplein 4
  • Groenatelier (Ruisbroek) Ruisbroeksesteenweg 188
  • Boeken en kranten De Markt (Vlezenbeek), Postweg 136

1 comment

Comments are closed.

%d