2013-04-17-hemelvaart-flyerSINT-PIETERS-LEEUW / LENNIK / DILBEEK: – Het project hemelVAART verbindt via een literair-artistieke fietsroute op een aanstekelijke manier twee tentoonstellingen die dit voorjaar in onze regio doorgaan. CC Westrand in Dilbeek organiseert de expo Moments of Writing van Alexandra Cool ( vrijdag 19/04 tot 26/ 05/2013), die met een camera obscura de schrijvers fotografeerde die in haar ‘Villa Hellenbosch’ te gast waren. In het Kasteel van Gaasbeek exposeert schilder Sam Dillemans op datzelfde moment (19/4 tot 16/6) zijn reeks Authors.

Tussen het Kasteel van Gaasbeek en CC Westrand in Dilbeek werden een fietslus van ongeveer 25 kilometer en 4 korte wandelingen uitgetekend.
do 25.04.2013 – ma 20.05.2013
Om dit parcours in te kleden, maakte de Lennikse dichter Ivo Van Strijtem een bloemlezing van teksten uit de wereldliteratuur die verband houden met het thema ‘hemelvaart’. De kunstenaars Alexandra Cool, Patrick Crombé, Mirjam Devriendt, Hugo Meert en Tinka Pittoors kozen elk een fragment uit om daar in samenwerking met de kunstacademies van Halle (De Meiboom), Anderlecht (GO! School voor Beeldende Kunsten),
Sint-Pieters-Leeuw (De Leeuwse Kunstacademie) en Dilbeek (Atelier Beeldende Kunsten) een artistieke ingreep mee te doen langs het parcours. Een grafisch vormgever bracht deze fragmenten ook creatief in beeld zodat ze op het parcours leesbaar zijn.

Chris Timmerman, Bernadette Van Sant, Mieke Huyghe, Cine Touchant, Rudi Guillaume en Annie Jooris laatstejaarsstudenten beeldhouwkunst van de Leeuwse Kunstacademie, onder begeleiding van coach Patric Crombé, plaatsen hun beelden langs de Sint-Annastraat en de Konijnenstraat in Vlezenbeek.

Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2013, wordt opgeluisterd met heel wat animatie. Wie zich ingeschreven heeft, fietst in groep de hele route. Auteurs, acteurs en muzikanten luisteren de route op, gidsen geven meer uitleg, kunstenaars wagen zich aan artistieke interventies, … Er zijn zelfs leestandems! Het mooie landschap doet bij dit alles dienst als decor.

2013-04-17-hemelVAART

hemelVAART is een project van de Cultuur- en Gemeenschapscentra Vlabr’accent regio Pajottenland en Zennevallei, de Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei, Kasteel van Gaasbeek, de gemeentebesturen van Lennik en Dilbeek, de bibliotheek van Beersel en Dilbeek, Arch’educ, Alexandra Cool en Ivo van Strijtem, met de medewerking van de academies van Anderlecht, Dilbeek, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en het ABK Westrand en met de steun van de provincie Vlaams Brabant, de Vlaamse Gemeenschap en De Vlaamse Rand.

Meer info via: www.westrand.be/programma/festivals/hemelvaart

%d bloggers liken dit: