SINT-PIETERS-LEEUW: – Op paaszondag stonden Mireille Moriau en Frank Cnudde  voor de allerlaatste keer achter de toog in café Moriau aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw.
Heel wat stamgasten kwamen  afscheid nemen van hun café.
2013-03-31-cafe-Moriau_03

Café Moriau is in Sint-Pieters-Leeuw een begrip sinds 1943, toen Mireille’s vader het café over nam. Hij bouwde er een feestzaal aan en het werd het stamlokaal van tal van verenigingen.
Het café bewaarde al die jaren de charme van toen. Oude foto’s sieren de muren en het houten meubilair maakte van Moriau het stamcafé van vele klanten.
2013-03-31-cafe-Moriau_01

De legendarische jazzconcerten die Frank in de zaal achter het café organiseerde, behoren voortaan ook tot het verleden. Binnen- en buitenlandse artiesten traden er op in de zaal die Frank voor de gelegenheid steeds verbouwde tot gezellige jazzkroeg. Van Philip Cathérine tot Toots Thielemans: ze kwamen er allemaal graag over de vloer. “Jazzmuziek is een passie van me“, aldus Frank. “Ik heb er alleen maar mooie herinneringen aan. Zoals die keer dat Toots kwam spelen en absoluut ‘stoemp met sossissen’ wilde eten. Als dessert kreeg hij bodding die Mireille gemaakt had. Hij vond het zo lekker dat hij nog een portie mee naar huis nam.” In de zaal repeteerden ook het zangkoor en de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia. “Die mensen schrokken toen ze hoorden dat we ermee gingen stoppen, net als de klanten in het café. Voor heel wat van hen is Moriau een instituut, maar voor ons is het genoeg geweest. Onze kinderen hadden geen zin om de zaak over te nemen en werken in andere sectoren. We merken ook dat hoe ouder we worden, hoe meer moeite we hebben om te recupereren. Daarom deden we ook al enkele jaren niet meer open tijdens de jaarmarkt in het dorp. Het was gewoon te veel werk.”
2013-03-31-afscheid-cafe-moriau

Dranken Schoentjes uit Sint-Pieters-Leeuw zal ook in de toekomst blijven de Geuze Moriau verdelen die gebrouwen wordt bij brouwerij Boon in Lembeek.
zie ons artikel van 13 maart – KLIK HIER

%d