logeren-in-vlaanderen-vakantieland-2013VLAANDEREN: – Vzw Logeren in Vlaanderen stelt vandaag de eerste editie van het enige volledige inspiratieboek “Logeren in Vlaanderen Vakantieland” voor. Het logiesboek bevat álle types logies van B&B en hotels tot vakantiewoningen, -parken, – centra en campings. Je vindt er voor ieder wat wils: van hoevetoerisme tot overnachten in dorp of stad, aan de kust en in de groene regio’s. Meer dan 600 vakantieadresjes van De Panne tot Maaseik en op de nieuwe website www.logereninvlaanderenvakantieland.be vind je nog extra logiesuitbatingen. Het boek telt 272 pagina’s en werd in een oplage van 200.000 exemplaren gedrukt.
Vanaf 16 januari 2013 ligt het gratis inspiratieboek in de Standaard Boekhandel en in de kantoren van de diensten voor toerisme.
Het is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen meer dan 700 logiesuitbaters, de vijf provinciale toeristische organisaties en de vzw Logeren in Vlaanderen.

voorzitter logeren in Vlaanderen vzw Stefaan Gheysen, gedeputeerde toerisme Monique Swinnen, directeur logeren in Vlaanderen Saskia Van Laere en Willy Orlandini
voorzitter logeren in Vlaanderen vzw Stefaan Gheysen, gedeputeerde toerisme Monique Swinnen, directeur logeren in Vlaanderen Saskia Van Laere en Willy Orlandini

Provincies staan in voor binnenlandmarketing

Exact één jaar geleden is er in toeristisch Vlaanderen een beslissing genomen met verreikende gevolgen. Geert Bourgeois, minister van Toerisme, bepaalde in het kader van een nieuwe taakverdeling tussen overheden in Vlaanderen (de “interne staatshervorming”) dat de Vlaamse provincies voortaan verantwoordelijk zijn voor de marketing in het binnenland en dat het agentschap Toerisme Vlaanderen zal instaan voor de marketing in het buitenland. De provincies hebben die omvattende taak vormgegeven via de vzw Logeren in Vlaanderen, de vroegere organisatie voor plattelandstoerisme, en hebben daarbij middelen noch energie geschuwd.

Vandaag stelt Logeren in Vlaanderen daar het eerste concrete resultaat van voor: de eerste editie van het enige volledige inspiratieboek “Logeren in Vlaanderen Vakantieland”! “We hebben woord gehouden. Exact één jaar geleden zijn de provincies een belangrijk engagement aangegaan en vandaag zijn we hier feestelijk samen om te laten zien dat we onze belofte zijn nagekomen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde Toerisme van provincie Vlaams-Brabant.

600 Vakantieadresjes
Dit Vlaanderen Vakantieland boek is een inspiratieboek, dat geen telefoonboek met adressen van uitbatingen wenst te zijn, maar wel de troeven van Vlaanderen als vakantiebestemming uitspeelt. Het groen, het fietsknooppuntennetwerk, de gezellige stadjes, … en dit vaak vertaalt in aansprekende arrangementsformules. Het logiesboek bevat álle types logies van B&B en hotels tot vakantiewoningen, -parken, – centra en campings. Je vindt er voor ieder wat wils: van hoevetoerisme tot overnachten in dorp of stad, aan de kust en in de groene regio’s. Meer dan 600 vakantieadresjes van De Panne tot Maaseik en op de nieuwe website logereninvlaanderenvakantieland.be vind je nog extra logiesuitbatingen.

In Sint-Pieters-Leeuw:

GreenparkGreenpark
Victor Nonnemansstraat 15, 1600 Sint – pieters-Leeuw
Er even tussenuit? Kom genieten van al wat de Groene Gordel te bieden heeft!

 
Hotelhoeve Klein Nederlo

Appelboomstraat 196, 1602 Vlezenbeek
Voel je direct thuis in deze hotelhoeve met familiaal karakter
%d bloggers liken dit: