VLAAMS-BRABANT / VLEZENBEEK: – De vzw Streekproducten Vlaams-Brabant en de provincie Vlaams-Brabant geven een Straffe Streek Kalender 2013 uit. De puurheid van de Vlaams-Brabantse streekproducten staat dit jaar in de kijker.

De Straffe Streek Kalender is een praktische kalender met mooie en verrassende foto’s van onze Vlaams-Brabantse schatkamer. Dit jaar staat de puurheid van deze producten in de kijker: het zijn 14 zwart-wit foto’s waarbij telkens één aspect in kleur wordt belicht. In het uitneembaar midden vindt men bovendien leuke recepten. En met deze recepten, van de hand van chef-kok Johan Jacobs van Traiteur Casy (uit Vlezenbeek), scoort men ongetwijfeld in de keuken‘, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme en land- en tuinbouw.

Er werden in totaal zo’n 10.000 exemplaren gedrukt. Het is het originele en ideale relatiegeschenk tijdens de eindejaarsfeesten‘, zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor economie.

Met de kalender hopen we weer heel wat mensen te sensibiliseren om in de eigen keuken aan de slag te gaan met streekproducten uit Vlaams-Brabant. Daarnaast is het ook een heel praktische kalender waarop men dingen kan noteren. Ook alle feestdagen en schoolvakanties staan aangeduid‘, besluit Paul Vleminckx, voorzitter vzw Streekproducten Vlaams-Brabant.

%d bloggers liken dit: