NEGENMANNEKE: – Toneelgroep KATO die zijn 30 jarig bestaan viert speelt op 23, 24 november om 20.00 uur en op zondag 25 november 2012 om 15.00 uur een niet te missen blijspel van Ruud De Ridder ‘Een blok aan m’n been’ in het parochiecentrum van Negenmanneke.

kaarten: in voorverkoop 8 euro via KATO-foon 0473/79.44.22
of café De Zuunbeek 02/377.09.32
9 euro aan de kassa.

De geschiedenis van 30 jaar Toneelgroep KATO.

Door Julien Vandenberghe:

In september 1982 zoekt KAV ontspanning voor een kerstfeest. Misschien een toneelgroepje uitnodigen?
Neen, want dat kunnen we toch zelf zeker! Wij vonden direkt 9 kandidaten.
Toneelfonds Janssens stuurt enkele teksten door om te lezen, en het wordt een kluchtig blijspel’ van Frans Dost in 1 bedrijf voor 7 dames, namelijk ‘Lijsbeth wordt mens’, een ideaal toneelstuk op maat voor onze vrouwenvereniging.

Natuurlijk was het echt pionierswerk, maar iedereen was echt enthousiastDe repetities gebeurden nog in de kou, Zodat We ons moesten Voorzien van thermossen met Warme koffie en thee, en bovendien met onze dikke jassen aan.

En op 12 december 1982 was het dan zover en tijdens het kerstfeest kon iedereen in de zaal meegenieten. Dit stuk Werd 4 maal gespeeld, met alle anekdoten natuurlijk.
De start was inderdaad genomen en sindsdien kwam er steeds meer volk naar de KAV kerstfeesten.

Maar iedereen bij ons had de microbe te pakken.En mevrouw Marceline Stegen de oprichtster en organisatrice vond dat er iets moest georganiseerd worden voor de Culturele Veertiendaagse. Waarom zouden Wij ons aan geen toneelstuk Wagen En iedereen was akkoord, en zo zouden de dames van ‘t Negenmanneke de Spits afbijten !

Deze keer Werd het een avondvullend stuk in 3 bedrijven: ‘Tante is ziek’ , een klucht van Frans Dots. En wederom kwamen er nieuwe speelsters bij, en zelfs een mannelijk personage de heer Remy Bulté, die zich vooral bezig hield met de bouw van het dekor.
Het Werd een groot succes, en het kind kreeg een naam : KATO van KAV-Toneel!

Dit was de Start van wat nog elk jaar de mensen opnieuw samenbrengt om een paar uur te genieten en hun zorgen te Vergeîen.

Intussen zijn er al vele speelsters en spelers gekomen en gegaan. Het is alleszins onmogelijk om ze allemaal op te noemen, maar We kunnen wel de heer Bernard De Langh vermelden, die zich vele jaren heeft ingespannen, zowel voor het decor als voor de regie, en die zich nu ondanks kleine gezondheidsproblemen bezig houdt met de productie van onze toneelstukken.

Deze diashow vereist JavaScript.

De laatste jaren hebben Wij ons vooral gefocust op schitterende komedies van heel bekende auteurs, zoals de “billenkletser van dit jaar , namelijk ‘Een blok aan m’n been’ van Ruud De Ridder ( auteur-acteur van het Echt Antwerps Theater ).

Wij kunnen de mensen die geïnteresseerd zijn alleen maar aanraden, om de inkomkaarten op voorhand te kopen, Want verleden jaar hebben Wij 2 dagen praktisch met gesloten deuren gespeeld. Want Wij kunnen jullie 100 % waarborgen, dat er wederom hard zal gelachen worden !!!
HOPELIJK TOT 23 , 24 of 25 NOVEMBER 2012

%d bloggers liken dit: