VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant geeft 120.000 euro subsidies aan 10 vormingsinstellingen en 609.200 euro voor 32 socio-culturele verenigingen.

Met deze subsidies willen wij een tastbare bijdrage leveren aan de rijkdom en diversiteit van het sociaal-culturele werkveld in de provincie’, zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor cultuur.

De 10 vormingsinstellingen zijn CCV, Mobiel 21, Rode Kruis, S-academie, TIEVO, Universiteit Vrije Tijd, VIBEG/het Grote Plein, Voedselteams, Wisper en Zorg-Saam.

De 32 verenigingen zijn AIF, August Vermeylenfonds, Curieus, Davidsfonds, FEDOS, Femma, FMDO, FVK-Rodenbachfonds, Gezinsbond, Holebikoepel, HVV, KVG, KVLV, KWB, Landelijke Gilden, LBG, Liberale vrouwen, Markant, Masereelfonds, NEOS, OKRA, Pasar, S-plus, Unizo-Vorming, VCOV, Velt, VIVA-SVV, VVVG, VVB, Vtb-Kultuur, Willemsfonds en Ziekenzorg

Om een subsidie te krijgen moeten de verenigingen minstens 12 afdelingen hebben in Vlaams-Brabant, gespreid over de twee arrondissementen Leuven en Halle-Vilvoorde. De vormingsinstellingen moeten minstens 150 uur educatieve of publieksgerichte activiteiten aantonen. Dit is een ‘instapdrempel’ die ze minimum moeten halen. Daaraan is een basissubsidie en eventuele personeelssubsidie gelinkt. Daarnaast moeten beide werksoorten een beleidsplan voorleggen. Op basis van een inhoudelijke beoordeling van dit beleidsplan krijgen ze een werkingssubsidie.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder