SINT-PIETERS-LEEUW: – De bouw van de nieuwe infrastructuur aan Laekelinde (Lotstraat 6-8 te Sint-Pieters-Leeuw) zit in de eindfase.
Dit nieuwe project omvat een gedeelte dat zal gebruikt worden als voetbalinfrastructuur voor SK Leeuw. Deze omvat 8 kleedkamers, een kantine met kleine keuken en een vergaderlokaal.
Daarnaast werden de nodige sanitaire voorzieningen en bergruimte voorzien. Aansluitend bij de polyvalente feestzaal werd ook een backstage ruimte voorzien, een ruimte die daarnaast ook als apart zaaltje polyvalent kan worden gebruikt voor allerlei activiteiten.
Deze nieuwe infrastructuur zal vanaf 5 november 2012 in gebruik worden genomen en werd daarom vanavond plechtig ingehuldigd door Jos Speeckaert, schepen van Sport en Gemeentelijke Gebouwen.
De officiële opening voor het grote publiek zal plaats hebben in december 2012.

Schepen Jos Speeckaert: “Dit is de derde fase van het project ‘Vlaams Trefpunt Laekelinde’ waarvan Eric De Backer en Olivier Jacquemyns uit Vlezenbeek de ontwerpers zijn. In deze laatste fase  wordt de vroegere vorm van de vierkantshoeve weer hersteld. Wat één van de voorwaarden was om de bouwvergunning te bekomen.
De nieuwe infrastructuur aan de Laekelinde omvat in hoofdzaak lokalen voor de sport.

Het betreft een energiezuinig gebouw, nl. de warmwater productie gebeurt op zonne-energie, het ventilatiesysteem werkt met warmterecuperatie. De muren, vloeren, daken en plafonds hebben een hoge isolatiegraad. De namen bevatten superisolerend glas en de verwarming gebeurt met een condensatieketel van de nieuwe generatie, met het oog op laag energieverbruik en maximaal rendement.
Er is regenwaterrecuperatie voor de spoeling van de toiletten en voor de besproeiing van de voetbalterreinen wordt grondwater gebruikt.
Deze voetbalinfrastructuur omvat 8 kleedkamers, een kantine met een kleine keuken en een vergaderlokaal. Daarnaast werden de nodige sanitaire voorzieningen en bergruimten voorzien.

Eens dat de containers afgebroken zijn, zal daar ook een klein terreintje worden bijgeplaatst zodat SK Leeuw net als vroeger terug over drie terreinen zal beschikken. Zonder tegenbericht zal op 5 november de infrastructuur worden overgedragen aan de club. De officiële inhuldiging met gedenkplaat zullen we met de club bespreken maar zal normaal in december zijn.”

Deze diashow vereist JavaScript.


Aansluitend bij de polyvalente zaal van het Vlaams Trefpunt Laekelinde werd ook een backstage ruimte voorzien. Deze ruimte kan ook gebruikt worden als polyvalent zaaltje.

%d bloggers liken dit: